Prezidentas buvo suplanavęs balsuoti 11 val., tačiau į rinkimų apylinkę atvyko vėliau.

„Viskas buvo labai sklandu, apylinkė gerai pasirengusi. Lengvai suradau sąraše, už ką norėjau balsuoti. Taip, kad pilietinė pareiga atlikta ir dar kartą kviečiu žmones ateiti balsuoti. Turime tikrąja to žodžio prasme demokratijos šventę, pasinaudokime ja“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė, kad iš naujo Seimo tikisi geresnio susikalbėjimo tarpusavyje ir konstruktyvesnio bendravimo su kitomis institucijomis.

„Tikiuosi geresnio susikalbėjimo tarpuysavyje ir susikalbėjimo su kitomis valdžios institucijomis. To labai linkėčiau, nes tikiu, kad artimiausi penkeri, septyneri metai Lietuvai gali būti tiesiog puikūs. Tam yra visos prielaidos – ir mūsų puikus bendradarbiavimas ir narystė su Europos Sąjunga, privalumai, daugiametė finansinė perspektyva, gaivinimo fondas. Lietuva tikrai gauna labai didžiules lėšas, belieka turėti tik labai aiškią viziją ar strategiją ir pasinaudoti tomis galimybėmis“, – sakė G. Nausėda.

Paklaustas, kokiais kriterijais remiantis nusprendė, už ką atiduoti savo balsą, prezidentas atsakė:

„Aš pasirinkau ambicija tam, kad mažiau stumdytumėmės tarpusavyje, mažiau užsipultume vienas kitą asmeniškai, daugiau galvotume apie valstybę, apie žalią, skaitmeninę, socialiai atsakingą Lietuvą. Tokia yra gerovės valstybės vizija. Be abejo, man tikrai bus lengviau kalbėtis su politinėmis jėgomis, kurioms nuo nulio nereikės aiškinti, kas yra gerovės valstybė“, – teigė G. Nausėda.

„Delfi“ primena, kad savo balsą rinkėjai sekmadienį gali atiduoti nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Balsai bus pradėti skaičiuoti tik uždarius rinkimines apylinkes.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rinkimų dieną rinkėjai balsuoja apylinkėje, į kurios sąrašus yra įrašytas.

Taip pat rinkėjas turi teisę balsuoti bet kurioje savo rinkimų apygardos rinkimų apylinkėje, kuri elektroninių ryšių priemonėmis yra prisijungusi prie Vyriausiosios rinkimų komisijos informacinės sistemos. Interneto svetainėje „Rinkėjo puslapis“ esančiame žemėlapyje nurodoma, kur rinkėjai turi balsuoti, kokie rinkimų apylinkių adresai.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir VRK dar kartą primena, kad rinkimuose yra privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemonės, turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir rekomenduojama patiems atsinešti savo rašymo priemonę.