Nedideliame Druskininkų savivaldybės Leipalingio miestelyje visi puikiai žino, kam teko izoliuotis dėl kontaktų su sergančiais Druskininkų savivaldybės administracijos darbuotojais. Vis dėlto, gerbdamas jų privatumą, neklausiau jų pavardžių, o fotografavau ne juos, bet tik du drąsiausius komisijos narius, savanoriškai pasisiūliusius aptarnauti 3 namie besiizoliuojančius rinkėjus.

71 metų amžiaus komisijos narys Antanas rinkėjus lankė dėvėdamas kaukę ir antbačius, o gerokai jaunesnė jo kolegė Irma užsivilko ir apsauginį chalatą.

„Esu rizikos grupėje, bet užsikrėsti nebijau, nes rinkėja, kurią aplankėme, koronavirusu neserga. Jai jau buvo atlikti du testai, o sekmadienį turėtų baigtis saviizoliacija“, - sakė Antanas.

Kitoje leipalingiečių šeimoje namie balsavę vyras ir žmona kalbėjo dėl saviizoliacijos didelių sunkumų nepatyrę – maisto iš parduotuvės atneša giminaičiai, o kaimynai dėl grėsmės užsikrėsti virusu nepanikuoja.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pranešė, kad iki penktadienio dėl COVID-19 buvo ištirti visi Druskininkų savivaldybės administracijos darbuotojai. 101 darbuotojo atsakymai neigiami, o sergančiųjų aptikta 12.

„Taip pat Druskininkuose turime 1 įvežtinį ir 5 COVID-19 atvejus ne savivaldybės administracijos darbuotojų tarpe“, - teigė kurorto meras.