Įstatymas draudžia rikimų agitaciją, nepaisant jos būdų, formų ir priemonių, likus 30 valandų iki rinkimų pradžios, t. y. nuo spalio 10 d. 1 val. nakties iki balsavimo pabaigos, tai yra spalio 11 d. 20 val.

Šis draudimas galioja taip pat ir socialiniuose tinkluose skleidžiamai politinei reklamai.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių ir garsinių rinkimų agitacijos priemonių (išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija) negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už ar prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą.

Balsavimo teise šiuose Seimo rinkimuose galės pasinaudoti 2 mln. 449 tūkst. 683 rinkėjai. Lyginant su 2016 m. rinkimais, rinkėjų skaičius sumažėjo beveik 55 tūkstančiais. Prieš ketverius metus VRK patvirtintame rinkėjų sąraše buvo įrašyti 2 milijonai 504 tūkstančiai 267 rinkėjai.

Teise iš anksto rinkti Seimą jau pasinaudojo 7,39 proc. rinkėjų, neįskaičius balsavusius namuose.

Į 141 vietą Seime pretenduoja 1 tūkstantis 754 kandidatai, iš jų 1 tūkstantis 170 vyrų ir 584 moterys.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks sekmadienį, spalio 11 dieną.