„Jie nustatyti 204 vaikams, iš kurių 11 yra ikimokyklinio amžiaus, taip pat 93 pedagogams ir 22 darbuotojams, kurie nedalyvauja ugdymo procese“, – per spaudos konferenciją sakė ji.

R. Lingienės teigimu, kol kas izoliacijoje yra apie 2,5 tūkst. su ugdymo įstaigomis susijusių asmenų.

NVSC atstovė taip pat informavo, kad nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 666 gydymo įstaigų darbuotojai, iš jų šiuo metu tebeserga 250.

„Per rugsėjo ir spalio mėnesius patvirtinti 247 atvejai sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams. (...) Deja, bet koronavirusas į sveikatos priežiūros įstaigas sugrįžo, o į kai kurias – su trenksmu“, – teigė ji.

Pasak R. Lingienės, vertinant bendrą pastarųjų dienų sergamumo statistiką, situacija Lietuvoje yra „gana stabili“.

„Reikia pasakyti, kad užsikrėtimų skaičius kurį laiką išlieka gana panašus, gana stabilus – šiek tiek daugiau nei šimtas. Situaciją galime apibūdinti kaip stabilią, didelių svyravimų nėra. Bet tai nėra tai, ko tikimės ir dėl ko dirbame“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Pasak jos, šiuo metu fiksuojama apie 50 aktyvių ligos židinių. Dar 20 židinių įvardijami kaip gęstantys – juose per 14 dienų nefiksuota naujų užsikrėtimo atvejų.

Penktadienio duomenimis, Lietuvoje nuo vasario mėnesio iš viso patvirtinti 5758 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2911 asmenys, 2722 – pasveiko.