Jei kandidatai dalyvaus antrame rinkimų ture, jie patys (jei yra savarankiški) ar partija (jei kandidatas yra atstovaujamasis) aukas vėl galės priimti nuo spalio 12 d. iki antrojo turo agitacijos draudimo pradžios – spalio 24 d. 1 valandos nakties.

Kaip informuoja VRK, pasibaigus agitacijos laikotarpiui, kai nebegalima priimti aukų, lėšas į kampanijos sąskaitą gali pervesti tik: savarankiški politinės kampanijos dalyviai (partijos ir kandidatai) - tik į savo politinės kampanijos sąskaitą. Tai reiškia, kad politinės partijos lėšų į kandidatų sąskaitas pervesti nebegali; atstovaujamieji politinės kampanijos dalyviai – į jiems atstovaujančios partijos politinės kampanijos sąskaitą tik jų interesais prisiimtiems įsipareigojimams padengti.

Taip pat pažymima, kad iki politinės kampanijos finansavimo ataskaitos pateikimo VRK, išsikėlę kandidatai lėšų likutį turės pervesti į valstybės biudžetą, o politinės partijos ir jų iškelti kandidatai – į politinės partijos sąskaitą (išskyrus politinės kampanijos sąskaitą).

Kaip numato Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymas, pasibaigus rinkimų (referendumo) agitacijos kampanijos etapui, aukas politinei kampanijai priimti draudžiama.

Savarankiškas politinės kampanijos dalyvis į savo politinės kampanijos sąskaitą, atstovaujamasis politinės kampanijos dalyvis į jam atstovaujančio savarankiško politinės kampanijos dalyvio sąskaitą lėšas prisiimtiems įsipareigojimams padengti gali pervesti iki politinės kampanijos finansavimo ataskaitos pateikimo VRK.