Viešųjų ryšių ekspertas Arūnas Armalis laidoje „Jūs rimtai?“ kritikavo tokį politiko sprendimą ir svarstė, kad bent reikėjo pateikti kitokį paaiškinimą.

Beje, pats A. Armalis norėjo savo balsą atiduoti išankstiniuose rinkimuose, tačiau to nepavyko padaryti dėl pamatytos nusidriekusios eilės. Jis taip pat pritrūko kantrybės, kaip ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis?

„Tarp mūsų yra šioks toks skirtumas. Aš nesu partijos pirmininkas, aš apie tą balsavimą nepranešiau žiniasklaidai ir aš neatsistojau į eilę, – tvirtino „Delfi“ televizijos laidos svečias. – Jei aš būčiau partijos pirmininkas ir prieš tai būčiau pranešęs žiniasklaidai, kad atkeliauju balsuoti, jau būčiau stabtelėjęs ir pakalbėjęs jūsų kolegoms, ką veiksiu ir panašiai, tada apsisukęs ir išėjęs, arba būčiau kantriai atstovėjęs. Nepaisant to, kad vidury stovėjimo, atvažiavo ir į tą eilę atsistojo ir Ramūnas.“

Kristina Pocytė, Arūnas Armalis

A. Armalis svarstė, kad jei politikai būtų kartu stovėję eilėje ir kartu nuėję balsuoti, tai galėjo atrodyti pikantiškai. „Eilės gale būtų paaiškėję, ar jie gali dirbti kartu, ar ne“, – šyptelėjo viešųjų ryšių specialistas.

„Šiek tiek neapskaičiavome eilės ilgumo“, – teigė politikas, nusprendęs pasitraukti iš eilės. „Šitas pasiteisinimas yra toks truputį nevykęs, kaip ir pasitraukimas iš eilės. Jau geriau būtų pajuokavęs, kad jam kas nors paskambino, neatidėliotini reikalai, šeima didelė, gal kokios problemos, gal senelis pasitarti pakvietė, – svarstė A. Armalis. – Neapskaičiavo? Neapskaičiuoti aš galiu tuomet, kai atvažiuoju vienas prie Spaudos rūmų ir pamatau eilę, bet kai tu atvažiuoji iš Vilniaus į Kauną, tikėtina, pabalsavimui, pasiplauni pasakęs, kad „neapskaičiavau“, negerai. Vis dėlto apskaičiuoti jam reikėtų.“

Arūnas Armalis

„Delfi“ primena, kad TS-LKD lyderis savo balsą Seimo rinkimuose nusprendė atiduoti trečiadienį Kauno Rotušėje. Ir nors žurnalistams teigė, kad su kitais rinkėjais lauks eilėje, politikas taip ir neprabalsavo. Kauno Rotušės aikštę jis paliko prieš pat atvykstant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) lyderiui Ramūnui Karbauskiui.

Tiesa, po kelių valandų G. Landsbergis socialiniame tinkle pranešė, kad pabalsuoti vis dėlto jam pavyko. „Aš jau! Dabar jūsų eilė“, – feisbuke apie 14.30 val. parašė G. Landsbergis ir įsidėjo nuotrauką.

Laidoje „Jūs rimtai?“ kas savaitę aptariamos svarbiausios ir įdomiausios savaitės naujienos. Šį kartą A. Armalis kalbėjo ir apie premjero žmonos įrašą feisbuke, ir apie Donaldo Trumpo poelgius susirgus koronavirusu, ir apie daugiau šią savaitę žiniasklaidoje mirgėjusių naujienų.