Lietuvos liaudies partijai, kurios sąrašą rinkimuose veda Nendrė Černiauskienė, politologas prognozavo nuo 0 iki 1 procento balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu manote, kad stodama į Europos Sąjungą Lietuva prarado viską, ir norėtume pabandyti ką nors naujo“, – rašė jis.

Partijai „Lietuva – visų“, kurios vedlys – Algis Krupavičius, M. Jastramskis prognozavo nuo 1 iki 2 procentų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu vietoje koronaviruso jūsų niekaip nepaleidžia oranžinio kamuolio virusas“, – apie partijos ryšius su krepšiniu ironizavo jis.

Naglio Puteikio vedamai Centro partijai-Tautininkams politologas prognozavo nuo 1 iki 3 procentų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu jums pagailo Kristupo Krivicko ir norite, kad jis pagaliau patektų į Seimą“, – priežastį įvardijo jis.

Vigilijaus Juknos vedamai Darbo partijai politologas prognozavo nuo 5 iki 10 procentų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu esate pasikaustęs semantikos srityje ir siekyje „Lietuva tarp penkių patraukliausių pasaulio valstybių“ įžvelgiate gilesnę prasmę nei „abrakadabra“, – feisbuke rašė M. Jastramskis.

„Drąsos keliui“, kurį rinkimuose veda Jonas Varkala, nors tai turėjo daryti Neringa Venckienė, politologas taip pat prognozavo nuo 0 iki 1 procento balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu norite, kad žymiausia Lietuvos teta gautų teisinę neliečiamybę, – bent jau pusei metų, iki kol Seimas ją atims (sako, kad teta nekandidatuoja, bet jūs tais sisteminiais netikėkit)“, – rašė jis.

Arvydo Juozaičio vedamai partijai Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuvai VU TPSMI politologas prognozavo nuo 0 iki 2 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu jus įtikina Arvydo Juozaičio gebėjimas telkti ir traukia prie istorinių klaidų“, – rašė jis.

Krikščionių sąjungai, kurią rinkimuose veda Rimantas Jonas Dagys, itin gerų rezultatų politologas nežadėjo. Jo prognozė – nuo 0 iki 2 procentų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu miegate po pagalve pasidėjęs 1556 m. leidimo Bibliją su Kalvino komentarais. Ir geriausias politikas – joks ten ne Čerčilis, o Savonarola“, – ironizavo politologas.

Aušrinės Armonaitės vedamai Laisvės partijai M. Jastramskis prognozavo nuo 3 iki 7 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu esate už LGBT teises, marihuanos legalizavimą, patinka, kai kalba apie švietimą, mėgstate rizikuoti“, – priežastis vardijo jis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) politologas prognozavo nuo 4 iki 6 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu manote, kad rinkimų klastojimas Baltarusijoje – „būna ten, pasitaiko“, o nepotizmas yra demokratijos sinonimas“, – feisbuke rašė VU TSPMI docentas.

Sauliaus Skvernelio rinkimuose vedamai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) jis prognozavo nuo 13 iki 18 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu esate ūkininkas, jeigu tinka vyriausybės veikla, jei netrukdo asfaltas, jei dėl visko kaltas Landsbergis“, – teigė politologas.

Lino Linkevičiaus vedamai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP) politologas gerų žinių neturėjo. Jo prognozė – nuo 2 iki 4 procentų rinkėjų balsų už šią politinę jėgą.

„Kodėl balsuoti? Jeigu manote, kad patirtis valdžioje > visa kita, jeigu susimaišėte ir galvojote, kad Linkevičius yra pas kitus socialdemokratus“, – feisbuke aiškino M. Jastramskis.

Gintauto Palucko vedamai Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) M. Jastramskis prognozavo nuo 10 iki 19 surinktų procentų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu įtikina, kad va čia šį kartą tai jau tikrai bus socialdemokratinė kairioji politika, jei manote, kad reikia didinti kapitalo ir turto mokesčius“, – priežastis vardijo jis.

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD), kurią rinkimuose veda I. Šimonytė, politologas prognozavo nuo 17 iki 24 procentų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu norite premjere matyti Šimonytę, jeigu įtikina „skėtinė partija“ su liberalais ir krikdemais, jeigu norite valdžios kaitos“, – rašė politologas.

Viktorijos Čmilytės–Nielsen vedamam Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui M. Jastramskis prognozavo nuo 4 iki 8 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu Laisvės partija jums per liberali, o TS-LKD – per konservatyvi, jeigu atleidot už „dėžutę“, – teigė M. Jastramskis.

Lietuvos žaliųjų partijai, kurią rinkimuose veda Remigijus Lapinskas, politologas prognozavo nuo 1 iki 3 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Iki sąrašo pateikimo būčiau sakęs, jei norit žaliosios ideologijos stiprėjimo Lietuvoje, dabar – jeigu tikit, kad tai darys Butkevičius su Gedvilu“, – tikino jis.

Nacionaliniam susivienijimui, kurį rinkimuose veda Vytautas Radžvilas, M. Jastramskis prognozavo nuo 2 iki 4 procentų rinkėjų balsų.

„Kodėl balsuoti? Jeigu patiko Radžvilo paskaitos ir norit jas girdėti Seime, jeigu būtumėt balsavęs už krikdemus 1953 m. Bavarijoje, jei stodami į ES kažką ten praradome“, – priežastis vardijo jis.

Partijai „Laisvė ir teisingumas“ VU TSPMI politologas prognozavo nuo 3 iki 6 procentų rinkėjų balsų. Šią partiją rinkimuose veda Remigijus Žemaitaitis.

„Kodėl balsuoti? Jeigu norėtumėt Žemaitaičio, Zuoko arba Paulausko į žentus, jeigu jūsų politinės pažiūros yra „Po dvidešimties metų“, – penktadienį feisbuke įžvalgomis dalijosi M. Jastramskis.

Įrašo pabaigoje politologas pabrėžė, kad tik dalijasi savo nuomone, o ne pagrįstomis mokslinėmis prognozėmis.