Jos teigimu, pranešimų apie galimą papirkimą buvo gauta per 20.

„Didžioji dauguma susijusių pranešimų yra su viena – Vilniaus rajono – savivaldybe. Kiti atvejai yra pavieniai, (susiję – ELTA) su kitomis savivaldybėmis. Iš visų tų atvejų penki atvejai yra ganėtinai pagrįsti, pakankamai daug informacijos nuotraukų, ar vaizdo medžiagos formatu. Tai perduota policijai“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė M. Šaraitė.

Pasak jos, už vieną balsą rinkėjams buvo siūloma 5, 6 ar 10 eurų.
„Baltųjų pirštinių“ vadovės teigimu, nemažai nepažymėtos politinės reklamos buvo fiksuota socialiniuose tinkluose.

„Yra ir tokių įdomesnių atvejų, kur mūsų teisininkai padiskutuoja.

Pavyzdžiui, dėl trečiųjų asmenų politinės reklamos – ar yra sąsaja, ar yra skleidžiama politinė reklama, ar labiau kalbama apie tiesioginius darbus, kas susiję su asmenimis, kurie kandidatuoja ir tuo pačiu metu kokias nors pareigas eina institucijose“, – aiškino M. Šaraitė.

Kalbėdama apie pranešimus, susijusius su rinkimų komisijų darbu, M. Šaraitė sakė, kad rinkimų stebėtojai fiksavo tokius atvejus, kaip ėjimas į balsavimo kabiną dviese, bandymas fotografuoti biuletenius.

„Šiek tiek liūdnesnis dalykas – tiek balsavime savivaldybėse, tiek specialiuosiuose punktuose (...) komisijos ne visada pasako visą instrukciją išankstinio balsavimo vokais. Būna rinkėjų, kurie balsuoja pirmą kartą, vyresnio amžiaus rinkėjams šiaip yra sunkiau įsiminti ir žinoti, kaip čia ir ką sudėti. Yra rinkėjų, kurie tada kreipiasi ir klausia, ar čia viskas buvo gerai ir pasirodo, kad jų balsas sudėtas neteisingai. Vadinasi, sekmadienį, skaičiuojant balsus, jis gali būti neįskaitytas, kas yra grubu, o atrodo toks paprastas dalykas“, – kalbėjo „Baltųjų pirštinių“ vadovė.