Kaip BNS informavo teismo atstovas Vytautas Jončas, iš pradžių šiame posėdyje paprašyta iš naujo perskaityti sausio mėnesį mirusio Mariaus Vaupšo anksčiau duotus parodymus, vėliau buvo pradėta mero patarėjos Gintarės Maskoliūnienės apklausa.

Anot V. Jončo, ji savo kaltės nepripažįsta ir tvirtina visuomet veikusi tik valstybės naudai.

G. Maskoliūnienės gynėjas taip pat teismo paprašė iš naujo peržiūrėti byloje esantį vaizdo įrašą tam, kad kaltinamoji galėtų prisiminti, apie ką kalbėjusi byloje nagrinėjamų pokalbių metu.

Kitas teismo posėdis šioje byloje yra numatytas lapkričio 13 dieną, jame ketinama tęsti kaltinamųjų apklausą, parodymus turėtų duoti ir R. M. Račkauskas.

Šiaulių apygardos teismas pernai birželį atvertė bylą, kurioje R. Račkauskas kaltinamas per G. Maskoliūnienę davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su M.Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

Prokuratūra taip pat įtaria, kad su M. Vaupšu iš anksto suderintos paslaugų kainos, perkamų paslaugų apimtys, kitos detalės. Įtariama, jog susitarta ir dėl tolesnio bendradarbiavimo, kad konsultacines paslaugas Panevėžio miesto savivaldybė ir ateityje pirks iš „Lukrecijos reklamos“.

Sausį M. Vaupšas mirė. Jo atžvilgiu baudžiamasis procesas yra nutrauktas.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

Ši byla buvo išskirta iš 2018-ųjų birželį pradėto didesnio tyrimo dėl galimos korupcijos Panevėžio savivaldybėje, kuris šiemet liepą buvo nutrauktas prokuratūrai įvertinus Specialiųjų tyrimų tarnybos surinktus duomenis.

R. Račkauskas tuomet nuo ikiteisminio tyrimo pradžios iki kadencijos pabaigos 2019 metų kovą taip pat buvo nušalintas nuo pareigų.

Dar kartą laikinai nušalintas nuo pareigų jis buvo ir šių metų pradžioje, kai prokuratūra pranešė, kad meras galėjo susitarti ir paimti 3 tūkst. eurų kyšį iš iš krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo, kad šiam klubui būtų skiriama savivaldybės ir jos įmonių parama.