Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių Seimo rinkimų dieną (2020 m. spalio 11 d., pakartotinis balsavimas spalio 25 d.) negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, turės galimybę balsuoti iš anksto visose savivaldybėse. Balsavimas iš anksto organizuojamas visų savivaldybių pastatuose spalio 5-8 dienomis nuo 7 iki 20 valandos (pakartotinis balsavimas spalio 19-22 dienomis).

Rinkimų dieną balsavimas rinkimų apylinkėse vyksta nuo 7 iki 20 val., pakartotinis balsavimas – 2020 m. spalio 25 d.

Rinkėjai, kuriems rinkimų dieną bus sukakę 70 metų, neįgalūs rinkėjai, juos prižiūrintys asmenys ar laikinai nedarbingi, užpildę Vyriausiosios rinkimų komisijos patvirtinto prašymo formą ir įtraukti į namuose balsuojančių rinkėjų sąrašą, galės balsuoti 2020 m. spalio 9 ir 10 dienomis namuose nuo 8 iki 20 valandos (pakartotinis balsavimas spalio 23 ir 24 dienomis).

Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintose rekomendacijose pažymima, jog rinkėjai turėtų iš anksto pasirengti balsavimui, siekiant užtrukti kuo trumpesnį laiką – turėti asmens dokumentus ir savo rašiklį.

Nerekomenduojama į balsavimo vietas vestis ar lydėti asmenis, kurie ten nebalsuoja.

Rinkėjams rekomenduojama atvykti dėvint nosį ir burną dengiančias kaukes – jas privaloma dėvėti visą buvimo balsavimo patalpose laiką. Atvykus balsuoti svarbu laikytis atstumo, o taip pat laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo. Turi būti vengiama tiesioginio fizinio kontakto tikrinant dokumentus, atiduodant biuletenius

Taip pat, prieš patenkant į balsavimo patalpas, rekomenduojama dezinfekuoti rankas. Dezinfekuojasi patys rinkėjai arba rankos jiems nupurškiamos dezinfekciniu skysčiu. Turinčiam simptomų balsuotojui rekomenduojama kreiptis į šeimos gydytoją arba 112.

Daugiau informacijos rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)