Antrąją kadenciją Kaunui vadovaujantis V. Matijošaitis iki šiol galėjo džiaugtis itin stipriu politiniu užnugariu – premjero Sauliaus Skvernelio ir valdančiosios partijos palaikymu. Natūralu, jog šie santykiai finansiškai prisidėjo prie Kaune vykstančių didžiųjų projektų įgyvendinimo.

Kaip situacija keisis po Seimo rinkimų, ar pasikeitus politinių jėgų pusiausvyrai V. Matijošaičiui neteks dirbti su kritikuotais ir galiausiai jo mieste sutriuškintais konservatoriais?

„Man būnant meru šioje kadencijoje ir antroje praėjusios kadencijos pusėje buvo labai gera dirbti su premjeru Sauliumi Skverneliu. Politinių įsitikinimų aš nežiūriu, bet žiūriu į žmonių dalykiškumą, jų dalykines savybes“, – iš anksto Seimo rinkimuose kartu su drauge ir komandos nariais balsavęs V. Matijošaitis sakė žiniasklaidos atstovams.

Seimo rinkimuose iš anksto balsuoja Visvaldas Matijošaitis

Į klausimą, ar būtų gerai, kad po Seimo rinkimų valdžioje ir toliau liktų valstiečiai ir žalieji, Kauno meras V. Matijošaitis atsakė nedvejodamas.

„Man gerai būtų. Kaunas yra pradėjęs daug projektų, kaip liaudyje sako, jie visi „važiuoja“, statome, darome. Kas gyvena Kaune arba atvažiuoja į Kauną, mato pasikeitimus į gerą pusę, kas yra džiugu“, – sakė meras.

Paklaustas, už ką balsavo, V. Matijošaitis neslėpė balsą skyręs savo politiniams partneriams – valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

„Be abejo, kad už Saulių (Skvernelį – red.) ir už jų partiją. Nors žinau, jis nepartinis, bet tai nėra esmė. Be to mes esame delegavę į valstiečių ir žaliųjų sąjungą keturis savo, „Vieningo Kauno“ žmones“, – apsisprendimo už ką balsavo paslaptį atskleidė V. Matijošaitis.

Seimo rinkimuose iš anksto balsuoja Visvaldas Matijošaitis

Antrąją kadenciją Kauno vadovaujantis V. Matijošaitis sakė nenorintis spėlioti, kaip šie Seimo rinkimai pasibaigs jo favoritams. Jis pripažino tikintis, kad didesnių permainų neturėtų būti bei prakalbo prie parlamentarų kadencijų ribojimą.

„Gal didesnių bangų nebus, nors visada žmones mėgsta naujoves. Aš manau, kad geriau atbūti dvi kadencijas, o tų žmonių, kurie ten gyvena ir įsivaizduoja esantys proto bokštais tikrai nereikia. Reikėtų įstatymais apibrėžti dvi kadencijas“, – svarstė Kauno meras.

Kas nutiks, jeigu konservatorius Kaune sutriuškinusiam V. Matijošaičiui po rinkimų tektų dirbti su politinių oponentų galbūt formuojama vyriausybe, kurios vadovu galėtų taptų ir G. Landsbergis?

Seimo rinkimuose iš anksto balsuoja Visvaldas Matijošaitis

Panašu, kad toks scenarijus tikėtinas, o Kauno meras sakė besitikintis konstruktyvaus bendradarbiavimo. Jis užsiminė, kad kilus konfrontacijai gali tiesiog nebaigęs kadencijos palikti postą.

„Atsiras... gal anksčiau išeisiu iš šio posto. Nemanau, kad (G. Landsbergis – red.) būtų tiek keistas, kad pradėtų mosuoti kardais. Esame pradėję darbus. Tai ir Mokslo sala, dviejų ledo aikščių arena ir baseinas. Premjeras Saulius džiaugėsi, kad atlikome visus konkursus ir vyksta darbai“, – sakė V. Matijošaitis.