Po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 107 asmenys. Be to, per praėjusią parą užregistruoti 6 įvežtiniai atvejai – po vieną iš Prancūzijos, Junginės Karalystės, Ukrainos ir Uzbekistano bei 2 iš Norvegijos. 29 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko.

80 atvejų siejama su protrūkiais

Kauno apskrityje, Raseinių rajone, įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose vakar patvirtinta 15 koronavirusinės infekcijos atvejų. 13 asmenų yra gyventojai ir 2 darbuotojai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 89 atvejai: 32 darbuotojai, 53 gyventojai ir 4 antriniai atvejai.

8 atvejai, praėjusią parą užregistruoti Kauno apskrityje, susiję su protrūkiu LSMU Kauno ligoninės Kardiologijos skyriuje, – 7 darbuotojai ir 1 antrinis atvejis. Bendrai šiuo metu – 18 susijusių atvejų: 15 darbuotojų, 2 pacientai ir 1 antrinis atvejis.

Taip pat daugėja susirgimų iš židinio, susijusio su Valstybiniu Kauno muzikiniu teatru. Praėjusią parą užregistruoti 4 infekcijos atvejai, iš kurių 3 – antriniai. Vertinama, kad su protrūkiu dabar siejami 55 koronaviruso atvejai.

Praėjusią parą užregistruoti dar 2 COVID-19 atvejai, susiję su protrūkiu Raseinių autobusų parke (iš viso 4 susiję atvejai), 1 susijęs su Raseinių rajono Viduklės S. Stanevičiaus gimnazija (iš viso 3 atvejai), taip pat 1 susijęs su protrūkiu UAB „Tikas“ Raseiniuose (iš viso 3 susiję atvejai).

Be to, Kauno apskrityje užregistruotas naujas židinys, susijęs su infekcijos atvejais Kauno sporto mokykloje „Startas“. Vakar infekcija patvirtinta 2 mokiniams, lankantiems užsiėmimus, bei užregistruotas 1 antrinis atvejis šeimoje. Iš viso užregistruoti 4 susiję atvejai.

Vilniaus apskrityje ir toliau fiksuojami koronaviruso atvejai, susiję su laisvalaikio leidimo vietomis. Praėjusią parą užregistruoti 4 koronaviruso atvejai, susiję su ledo ritulio varžybomis ir treniruotėmis (iš viso 24 atvejai), 5 atvejai susiję su sveikatingumo klubu „Alfasteps“ (iš viso 15 susijusių atvejų), dar 1 siejamas su studija „Šokio harmonija“ (iš viso 26 susijusių atvejų).

Taip pat užregistruotas naujas protrūkis Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijoje, kur COVID-19 vakarykštę parą patvirtinta 2 asmenims – mokytojui ir mokiniui. Iš viso su protrūkiu siejami 3 infekcijos atvejai. Šiuo metu nustatyta 60 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, bet informacija tikslintina, epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Dar vienas naujas protrūkis Vilniuje siejamas su VŠĮ „Demokratinė mokykla“. Infekcija vakar patvirtinta darbuotojui. Iš viso su protrūkiu, vertinama, yra susiję 3 COVID-19 atvejai.

5 atvejai, užregistruoti Šiaulių apskrityje, siejami su Respublikine Šiaulių ligonine (3 darbuotojai ir 2 antriniai). Su protrūkiu šiuo metu siejamas 71 atvejis: 26 darbuotojai, 23 pacientai ir 22 antriniai atvejai.

Be to, vakar užfiksuotas 1 infekcijos atvejis, susijęs su Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centru. Iš viso užregistruoti 4 susiję atvejai: 2 darbuotojai ir 2 slaugomi pacientai.

Dar 3 atvejai Šiaulių apskrityje yra susiję su Kuršėnų ligonine. Visi asmenys – pacientai. Bendrai su protrūkiu siejama 11 infekcijos atvejų, – 10 pacientų ir 1 darbuotojas.

Kuršėnuose užregistruotas naujas protrūkis, siejamas su Kuršėnų miškų urėdija. Vakar patvirtintas 1 koronaviruso infekcijos atvejis (iš viso užregistruoti 4 susiję atvejai).

5 atvejai per vakar parą užregistruoti Klaipėdos respublikinės ligoninės viename iš skyrių. Visi asmenys yra medikai. Ligoninėje nustatyti 8 artimą sąlytį turėję kolegos, jie izoliuoti.

Panevėžio apskrityje 1 atvejis siejamas su protrūkiu Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijoje. Infekcija patvirtinta mokiniui. Šiuo metu iš viso užregistruota 14 susijusių infekcijos atvejų.

Taip pat Panevėžio apskrityje užregistruotas naujas protrūkis, siejamas su Panevėžio „Šaltinio“ progimnazija. Vakar koronavirusas patvirtintas šios mokyklos mokytojui. Iš viso užregistruoti 2 susiję COVID-19 infekcijos atvejai.

29 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 29 asmenys. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo.

Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rasta sąsajų tarp atskirų atvejų.

Lietuvoje – 102-oji mirtis nuo koronaviruso

NVSC praneša, kad Šiaulių apskrityje praėjusią parą užregistruotas dar vienas mirties nuo koronaviruso atvejis. Tai – 102-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė 70–79 metų amžiaus grupei, turėjo kitų ligų. COVID-19 asmeniui buvo patvirtinta spalio 2 d.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 5625 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2842 asmenys, 2660 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, paisyti fizinės distancijos ir kita.