„Laivas-skenduolis“ Danės upėje – jau nebe ant dugno, bet jau ant vandens, tai geroji žinia“, – ketvirtadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė meras.

Tai BNS patvirtino ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis. Jos teigimu, šiuo metu laivas prišvartuotas prie tos pačios krantinės Danės upėje.

Anot mero, visą naktį intensyviai pumpavus vandenį iš užsemtų triumų, pavyko jį iškelti ir bent iš dalies stabilizuoti jo būklę.

Pasak V. Grubliausko, pakėlus laivą kas pusvalandį dar tenka įjungti siurblius ir pumpuoti vandenį, nes laivo borte yra trys skylės. Anot mero, joms užtaisyti reikia laiko.

„Po to jau kelias į doką, bet, ko gero, jau ne šiandien. Tad situacija ir stebima, ir kontroliuojama, ir derinama su reikiamomis institucijomis, bet nusiraminti galėsime tik tuomet, kai šis laivas jau stovės doke“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Sekmadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad naktį Klaipėdoje, Danės upėje, greta Pilies uostelio, ėmė skęsti 30 metrų ilgio laivas „Ole Wilassen“.

Kad būtų užkirstas kelias galimam teršalų patekimui į upę ir uosto akvatoriją, uosto direkcijos kateris „Zunda“ laivą aptvėrė bonų užtvaromis, vėliau papildomai pastatytos absorbuojančios bonos.

Uosto direkcijos teigimu, žvejybinis laivas pavojingai pasviro prie upės krantinės, tačiau jos nepažeidė, žmonės nenukentėjo. Priežastys, dėl kurių laivas ėmė skęsti, kol kas nenustatytos.

„Ole Wilassen“ – istorinis Norvegijos laivas, pastatytas 1948 metais. Žvejybinis laivas prieš porą metų Klaipėdoje remontuotas.