„Jei matysime, kad situacija lygiai tokiomis proporcijomis kinta, nesistabilizuoja ir jau išeinama iš židinių ribų, vadinasi, sprendimai bus kitokie“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė S. Skvernelis.

„Virusas niekur nedingo, mums reikia prisitaikyti, bet daryti viską, kad ekonomika išliktų, nes jeigu tektų šalį „uždaryti“, tai gali būti labai trapus žingsnis iki žlugimo“, – teigė premjeras.

Jo teigimu, aplinkybių, kad vėl reikėtų itin griežto karantino režimo šalyje, yra.

„Aš sakau labai sąžiningai – yra toks šansas. (...) Jeigu tas eksponentinis augimas, kuris dvigubinasi kas dvi savaites, pradės greitėti ir mes pasieksime 600–800 atvejų, atgal sugrįžti visiškai viską uždarius – įvedus karantiną – užtruktų daugiau nei 8 savaites. Ir kokios pasekmės būtų mūsų psichologinei sveikatai, mūsų sveikatai, ekonomikai“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak premjero, žmonių elgesys lems, kaip situacija vystysis toliau. Kartu jis pabrėžė, kad gyventojai turėtų saugotis ir „daryti viską, kad galėtume valdyti situaciją“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis „Žinių radijo“ laidoje ketvirtadienį sakė, kad tokio karantino, koks buvo, greičiausiai jau nebereikės.

„Tokio karantino, koks buvo, tikriausiai jau nebereikės, nes mūsų sveikatos sistema yra pasiruošusi priimti daug didesnį kiekį susirgusių žmonių. Jis būtų reikalingas, kai sveikatos sistema patirtų kolapsą. (…) Manau, kad premjeras griežtina toną tiems, kurie gyvena Raseinių rajone. Tokioje situacijoje žmonės turi tirtis, o jie neina“, – laidoje sakė R. Karbauskis.