Nustačius teigiamą koronaviruso rezultatą, darbuotojai turi kreiptis į Karštąją liniją 1808 ir registruotis PGR tyrimui bei išsitirti, ar šiuo metu neserga.

Savivaldybės, bendradarbiaudamos su visuomenės sveikatos biurais ir gydymo įstaigomis, pasirūpins testavimo organizavimu ir tam reikalingomis patalpomis.

Tokį sprendimą priėmė operacijų vadovas, įpareigodamas savivaldybes organizuoti ir atlikti darbuotojų testavimą.

SAM pranešime primenama, kad molekuliniai testai nustato viruso genetinę medžiagą (RNR) ir dažniausiai vadinami genetiniais arba PGR testais. Molekuliniai testai parodo, ar žmogus testo atlikimo metu serga virusu ir ar yra potencialus ligos nešiotojas. Atliekant PGR tyrimą, paimamas nosiaryklės mėginys.

Tuo tarpu greitieji serologiniai testai tiria paciento kraujyje žmogaus imuninio atsako į virusą produktus – antikūnus, susidariusius žmogaus organizme, vystantis imuniniam atsakui į koronaviruso infekciją. Šie testai leidžia aiškiau matyti šalies epidemiologinį paveikslą, valdyti šios infekcijos plitimą, įvertinti, kiek žmonių jau yra persirgę ir kokių priemonių būtų galima imtis tolesniam ligos valdymui. Testavimas greitaisiais testais atliekamas imant kraują iš piršto ir užlašinant jo ant testo.