Jei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina įsivaizduojąs – nors ir su tam tikromis sąlygomis – bendrą darbą su Tėvynės sąjunga, tai „valstiečių“ rinkiminio sąrašo vedlys premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad šiuo klausimu jam vaizduotės trūksta. Vyriausybės vadovas pabrėžia, kad „valstiečių“ ir konservatorių tandemas praktiškai neįmanomas, dar sunkiau jam įsivaizduoti save, dirbantį tokios koalicijos gretose.

Po Vyriausybės posėdžio premjeras skirtingai įvertino pastaruosius metus trukusius santykius su opozicinėmis jėgomis. Jo teigimu, kalbant apie Liberalų sąjūdžio frakciją, galima kalbėti apie konstruktyvų darbą.

„Per ketverius metus šioje frakcijoje mačiau daug racionalių politikų, mes tikrai daug kalbėjomės – aš kalbu už Vyriausybę. Ieškojome sprendimų, daug buvo ir palaikymo, ir palaikė Seimo nariai, kurie atsakingi konkrečioms apygardoms ir žmonėms“, – teigė S. Skvernelis.

Tuo tarpu prabilęs apie konservatorius, žodžius premjeras rinko atsargiau. Nors kartu ir akcentavo, kad įtakingiausios opozicinės partijos priešu jis nelaikąs.

„Kalbant apie Tėvynės sąjungą – aš irgi sakau, kad tai nėra priešas – kaip čia bando sakyti, kad nesutaikomi priešai. Mes esame oponentai, mūsų pozicijos daug kur skiriasi, kai kur sutampa, bet apie bendradarbiavimą... Tai, ką pasakė partijos pirmininkas (R. Karbauskis – ELTA)... Tai partija ir partijos pirmininkas galės ir turės spręsti, kokias koalicijas ir vardan ko ją nori matyti. Bet šiandien – aš dar kartą kartoju tai, ką ne kartą jau sakiau – sunkiai įsivaizduoju tokios koalicijos galimybę, bet politikoje būna visko“, – teigė premjeras ir pabrėžė savęs tokioje koalicijoje apskritai neįsivaizduojąs.

„Dar sunkiau įsivaizduoju save būnant tokios koalicijos sudėtine dalimi“, – akcentavo jis.

„Valstiečių“ pirmininkas R. Karbauskis trečiadienį Kaune pareiškė, kad įsivaizduojąs bendrą darbą koalicijoje su konservatoriais. Anot jo, priklausomai nuo konservatorių pozicijos, bendras „valstiečių“ darbas koalicijoje yra įmanomas ir su šiuo metu gausiausias opozicine jėga.

„Jeigu šnekėsis po rinkimų ir nenorės, kad bet kokia kaina „valstiečiai“ nebūtų valdžioje, kaip buvo 2016-aisiais, tai bus apie ką šnekėti. Aš tikiuosi, kad tarp jų bus tie, kurie yra krikščionys demokratai, o ne liberalai, iš tikrųjų norės koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – teigė politikas.