Vis dėlto konservatorių lyderis Eltai paaiškino, kad taip nutiko dėl iš anksto suplanuotos užimtos darbotvarkės ir eilių ilgumo neįvertinimo.

„Šiek tiek nepaskaičiavome eilės ilgumo ir kolegos priplanavo pilną dieną susitikimų, renginių. (...) Tiesiog nesutapo eilės ilgumas ir renginių planavimas“, – Eltai sakė G. Landsbergis.

Konservatorių pirmininkas balsavo kiek vėliau kitame balsavimo punkte – Tautos namuose.

„Džiaugiuosi, kad atlikau pareigą ten, kur buvo šiek tiek trumpesnė eilė, šiek tiek vėliau. Procesas labai gerai organizuotas, įsitikinome, kad bent jau Kaunas yra pasiruošęs. Žmonių, pasiruošusių balsuoti, nemažai, bet tai yra geras ženklas, nepaisant, kad yra virusas“, – kalbėjo TS-LKD lyderis.

Paklaustas, ar pasišalindamas iš eilės nebandė išvengti kaip tik po to balsavusio oponento, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, G. Landsbergis teigė, kad kito punkto ir balsavimo laiko pasirinkimą lėmė minėtos techninės priežastys.

„Nenorėčiau, kad žmogus per daug gerai apie save galvotų“, – pridūrė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis kandidatuoja į Seimą Kaune, Centro-Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje. TS-LKD rinkimų daugiamandatės apygardos sąrašą veda Ingrida Šimonytė, partijos pirmininkas G. Landsbergis jame – antras.

Be G. Landsbergio, minėtoje apygardoje kandidatuoja partijos „Lietuva – visų“ kandidatas Valdemaras Chomičius, Lietuvos žaliųjų partijos deleguotas kandidatas Povilas Dievaitis, Krikščionių sąjungos atstovas Eligijus Dzežulskis-Duonys, socialdemokratų kandidatas Tomas Jakutavičius, „valstietė“ Audronė Jankuvienė, „socialdarbietis“ Viktoras Kanapeckas, Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, Centro partijos-tautininkų kandidatas Algimantas Sabaliauskas, „darbietė“ Jolanta Stanislovaitienė, Nacionalinio susivienijimo kandidatas Darius Trečiakauskas, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Dainius Varnas, Liberalų sąjūdžio kandidatas Aurelijus Zykas ir Laisvės partijos atstovas Karolis Žemaitis.