„Mūsų noras yra būti valdančiojoje daugumoje, pratęsti tuos darbus, kuriuos darėme. Žmonių valia nuspręsti, mato, ką mes padarėme per tą laiką“, – po balsavimo Kauno Rotušėje žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jis vylėsi, kad visuomenė valdančiuosius įvertins už sėkmingą darbą koronaviruso pandemijos metu.

„Mums galbūt lengviau negu visiems kitiems, dėl to, kad, tikriausiai, pagal darbus vertino žmonės“, – svarstė politikas.

Jis neprognozavo, kiek balsų valstiečiai galėtų tikėtis ir teigė, kad situaciją parodys antras turas. Pasak R. Karbuskio, geras rezultatas rinkimuose būtų „formuoti valdančiąją daugumą“.

„Tikriausiai niekas jų nelaimės taip, kad laimėtų vieni – bus koalicijos, bus sprendžiama. Mes pergyvename, kad mūsų tie darbai, kuriuos darėme ir rinkėjų pasirinkimas nebūtų šiek tiek pakeistas socialdemokratų sprendimo būti koalicijoje su dešiniaisiais. Bet tikėkimės, kad taip neatsitiks“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Jis teigė, kad koalicijoje nenorėtų dirbti su tais, kuriems „Lietuva rūpi mažiau negu jų asmeniniai kažkokie interesai“, tačiau nebuvo linkęs atmesti jokios partijos kaip potencialaus partnerio.

„Tikriausiai nėra tokios dabar partijos, su kuria nebūtų galima dirbti“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad bendrų pozicijų turėtų ir su opozicijoje šiuo metu esančiais konservatoriais.

„Tikiuosi, kad jų tarpe tie, kurie yra krikščionys, o ne liberalai, iš tikrųjų norės koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, nes matome dabar ir Lukiškių aikštės klausimu, kad dalis konservatorių frakcijos narių balsuoja, nors ta dalis, kuri liberali, kategoriškai tam prieštarauja“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną, pirmadienį-ketvirtadienį vyksta balsavimas iš anksto.