„Visus Lietuvos Respublikos piliečius, norinčius pasinaudoti galimybe balsuoti iš anksto, kviečiame pasinaudoti šia naujove, atvykti į Savanorių per. 124 esantį išankstinio balsavimo punktą. Su savimi reikia turėti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Laukiančių tikrai yra didelės eilės, tai kviečiame būti kantrius“, – žurnalistams prie naujai įrengtos balsavimo vietos teigė L. Matjošaitytė.

„Norėčiau dar atkreipti dėmesį, kad šis punktas nėra skirtas saviizoliacijoje esantiems asmenims, tai yra vienas iš visų punktų Vilniaus savivaldybės įrengtų balsuojant iš anksto. Čia gali balsuoti visi norintys, kaip ir visose kitose išankstinio balsavimo vietose“, – sakė ji.

L. Matjošaitytė taip pat atkreipia gyventojų dėmesį, kad baluoti šiame punkte galės tik po vieną automobiliu atvykę rinkėjai.

„VRK savo tvarkoje numatė, kad automobilyje turėtų sėdėti vienas asmuo, kadangi tuo metu jis pildys biuletenį, tai reikalinga, kad būtų vienas asmuo. Ir jeigu atvyko du asmenys tai vienas iš jų turėtų palikti transporto priemonę, kad kitas asmuo netrukdomai užpildytų balsavimo biuletenį, kad nebūtų pažeistas balsavimo slaptumas", – informavo ji.

„Mes visi puikiai žinome, kad balsavimo kabinose, nors ir yra šeimos nariai, nors yra vyras ir žmona, jie turi būti po vieną balsavimo kabinoje, tai ir šiuo atveju automobilyje turi būti vienas asmuo, asmuo pats turi pildyti savo biuletenį“, – akcentavo ji.

VRK pirmininkės teigimu, kol kas balsavimas naujai įrengtoje vietoje vyksta sėkmingai.

„Visgi tų, kurie atvyko po du, vieno prašome palikti transporto priemonę“, – sakė L. Matjošaitytė.

ELTA primena, kad L. Matjošaitytė atsiprašė dėl visuomenę pasiekusios klaidingos informacijos, esą sostinėje bus atidaryta nauja išankstinio balsavimo vieta, kurioje balsą Seimo rinkimuose galės atiduoti ir saviizoliacijoje esantys gyventojai. L. Matjošaitytės tikinimu, VRK nepriėmė jokio sprendimo, kad saviizoliacijoje esantys sostinės gyventojai galėtų atvykti į naujai Vilniuje atidarytą balsavimo punktą. Pasak jos, klaidinga informacija gyventojus pasiekė dėl paskubomis daromų sprendimų ir VRK bei Vilniaus miesto savivaldybės nesusikalbėjimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)