Privačioje feisbuke grupėje pasirodė toks S. Skvernelės įrašas.

„Tiesiog pasinaudosiu proga ir paprašysiu, kad vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuotumėte už Ritą Tamašunienę. Kodėl tai darau, nes tai yra tas žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus raj. savivaldybės darbuotojams. Jos pastangų dėka, mes turime šiandien dalį asfalto“, – privačioje feisbuke grupėje „Upės slėnis“ rašė S. Skvernelė.

Įrašą ji pažymėjo kaip neatlygintiną politinę reklamą.

Delfi dėl šio įrašo kreipėsi į premjero S. Skvernelio atstovą Tomą Beržinską. Jis nepaneigė, kad šis įrašas yra tikras. Tačiau jo turinio komentuoti negali.

„Premjero žmona, kaip ir bet kuris kitas Lietuvos pilietis, turi teisę išsakyti savo nuomonę visais klausimais. Tai yra asmeninis premjero žmonos pasisakymas, kurio, nebūdamas jos atstovu, komentuoti negaliu“, – Delfi perdavė T. Beržinskas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, vidaus reikalų ministrė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) atstovė rinkimuose dalyvauja Nemenčinės vienmandatėje. Šioje vienmandatėje nėra nei vieno Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidato. Tai ir yra S. Skvernelio vienmandatė apygarda.

Dar liepą LVŽS Tarybos posėdyje nusprendus nutraukti susitarimą su koalicijos partneriais Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), liko galioti susitarimas dėl vienmandačių su LLRA–KŠS.

„Lieka galioti sprendimas trijose vienmandatėse apygardose nekelti LVŽS kandidatų ir paremti LLRA–KŠS kandidatus“, – teigia LVŽS pirmininkas R. Karbauskis.

Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė

Primename, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono keliams asfaltuoti papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvei, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontuoti.

Rita Tamašunienė

Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kam suteikti prioritetą kalbant apie kelius ir lėšas“, – pernai metų gruodį aiškino premjeras.

Šį klausimą nagrinėjusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dėl šio klausimo priėmė palankų sprendimą premjerui S. Skverneliui ir tyrimą nutraukė.