„Šiuo metu resursų, kalbant apie apsaugos priemones, turime, esame apsirūpinę. Žmogiškųjų išteklių irgi turime. Ligoninė kol kas dirba pilna apimtimi, teikia ir būtinąją ir planinę pagalbą.

Nors žinoma, kad epidemiologinė situacija regione yra labai sudėtinga. Pacientai keliauja iš Radviliškio rajono, nemaža dalis - ir iš Kelmės rajono, kur situacijos ligoninėse yra sudėtingos, arba apskritai ligoninės yra uždarytos.

Dirbame ekstremaliomis sąlygomis. Pacientų skaičius yra labai didelis. Šiuo metu turime organizavę du infekcinius skyrius, kuriuose yra gydomi pacientai“, - pasakojo Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Ligoninės vadovas patvirtino, kad tarp susirgusiųjų yra ir nėščioji, ir ką tik pagimdžiusi moteris. Daugiau duomenų apie pacientes nėra teikiama, saugant jų privatumą, tačiau, pasak ligoninės direktoriaus, jų gydymas išskirtinių iššūkių nekelia.

„Apskritai, jeigu virusas pasireiškia besimptome forma, tai jokio gydymo nėra. Jeigu – su simptomais, tada yra toks pats gydymas kaip visų“, - sakė R. Mažeika.

Pirmieji apie nėščią ir neseniai pagimdžiusią pacientę pranešė portalo lrytas.lt žurnalistai.

Apskrityje registruotos keturios mirtys

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešė, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 5 mirtis nuo koronaviruso (COVID-19) – 4 registruotos Šiaulių apskrityje, 1 – Kauno apskrityje. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 99 gyvybes.

Vienas mirusysis priklausė 50–59 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas rugsėjo 26 d. Atliekant židinio epidemiologinę diagnostiką, nustatyta, kad asmuo užsikrėtė po kontakto su sergančiu artimuoju namų aplinkoje.

Kitas mirusysis priklausė 70–79 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Šiam mirusiajam koronavirusas patvirtintas rugsėjo 22 d. Asmens užsikrėtimo aplinkybės siejamos su protrūkiu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

70–79 metų amžiaus grupei priklausė ir ketvirtasis mirusysis. Jis taip pat priskiriamas rizikos grupei ir dėl turėtų gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 4 d. Asmens užsikrėtimo COVID-19 infekcija šaltinis ir aplinkybės nežinomos.

5-asis mirties atvejis registruotas Kauno apskrityje. Mirusysis priklausė 80–89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių ligų. Asmeniui infekcija patvirtinta rugsėjo 23 d. Asmens užsikrėtimo aplinkybės siejamos su protrūkiu Raseinių rajone įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose.

Taip pat praėjusią parą registruotos 2 mirtys (Šiaulių ir Kauno apskrityse), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Patvirtinta 12 naujų atvejų

Per vakar parą, NVSC duomenimis, šalyje patvirtintas 81 COVID-19 infekcijos atvejis. Iš šių atvejų – 12 Šiaulių apskrityje. Šiaulių apskrityje 4 atvejai patvirtinti per vakar parą yra susiję su AB „Rūta“. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 12 atvejų.

3 atvejai siejami su AB „Telia“ įmone Šiauliuose. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 15 atvejų.

1 antrinis atvejis šeimoje patvirtintas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 65 atvejai.

1 antrinis atvejis Šiaulių apskrityje yra siejamas su koronavirusinės infekcijos protrūkiu Kelmės pieninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 29 atvejai.

Svetainės koronastop.lt duomenimis, Šiaulių rajone šiuo metu serga 88 asmenys, Šiaulių mieste – 271.