Tikisi pergalės

Į ilgą eilę prie balsavimo vietos Lukiškių aikštėje stojęs LSDP lyderis G. Paluckas teigė, kad partijos užsibrėžti tikslai šiuose rinkimuose yra tikrai aukšti.

„Tikimės valdžios, kuri gerbtų, girdėtų ir gintų kiekvieną. Aišku, kaip ir visi tikimės mažų mažiausiai pagerinti savo rezultatus su 2016 metų rinkimais. O lūkesčiai mūsų tarpe yra dar didesni – norime laimėti šiuos rinkimus“, – neslėpė G. Paluckas.

Jis teigė, kad kol kas skaičiais įvardinti rinkimų rezultatų negali.

„Lūkesčiai aukšti, o skaičiais dar neįmanoma pasakyti ir išreikšti – tai tik pirmas rinkimų turas. Antras turas bus dar pusė mandatų išdalinta. Bet taip, mes norime laimėti rinkimus – pagal mandatų skaičių, net neabejoju, kad panašius tikslus daug kas sau keliasi“, – tikino LSDP lyderis.

G. Paluckas juokavo, kad prisimena įspūdingas rinkimines kampanijas Lietuvoje – Rolando Pakso įvažiavimą į sceną su motociklu, dainuojamas dainas.

„Kokią susikūrėme teisinį reguliavimą, tokį ir turime. (…) Va ten tai buvo nuostabu, ledai krito iš sraigtasparnių, viskas tvarkoje. Bet kai patys šitaip susireguliavome ir net partijos ženkliuko į atlapą įsisegti nebegali eidamas į rinkimus – vadinasi, kad lazdą stipriai perlenkiame“, – aiškino socialdemokratų lyderis G. Paluckas.

Paklaustas apie galimus koalicijos partnerius, LSDP lyderis teigė, jog dar nežino, kas bus Seime. Politikas aiškino, jog LSDP „prievolė“ yra centro kairės koalicija.

„Aš nežinau, kas bus Seime. Nežinau ar bus liberalų bent viena iš trijų partijų, Darbo partija, Lenkų rinkimų akcija, o visi šitie dalykai labai svarbūs. O mes, nesuprantu, kokius išsigalvojimus visi skleidžia aplink – mūsų pagrindinė prievolė, būnant kairiąja partija yra siekti formuoti centro kairės koaliciją. Tai yra mūsų prievolė. Jei dėl kažkokių priežasčių mums nepavyksta to padaryti, tada prezidentas teikia siūlymus, bando lipdyti, ieškoti vienybės. Bet tam priežasčių Lietuvoje nematau“, – tikino politikas.

Laiškas partijos nariams

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas G. Paluckas prieš pat Seimo rinkimus išplatino laišką partiečiams, kuriame apibrėžė galimą valdančiosios koalicijos formą.

G. Paluckas laiške, kurio kopiją gavo ir Delfi tikina, kad kalbos apie koaliciją su konservatoriais yra oponentų melas, o prioritetas skiriamas centro kairės valdančiajai koalicijai.

„Turime oponentų, kurie mūsų bijo, todėl mėgina gąsdinti ir atstumti žmones nuo socialdemokratų bjauriai meluodami apie neva sutartas koalicijas su konservatoriais“, – partijos nariams aiškino LSDP vadovas.

„Įvairiai būdavo su koalicijų formavimu, tačiau šį kartą spręs visa partija“, – teigiama G. Palucko laiške.

„Esu ne kartą sakęs, todėl dar kartą kartoju: mūsų prievolė yra siekti centro kairės partijų koalicijos. Todėl drąsiai sklaidykite oponentų melus ir prasimanymus“, – laiške LSDP partijos atstovams rašo G. Paluckas.

LSDP lyderis Delfi patikino, kad laiškas tikras. Ir jis skirtas partijos nariams, kurie girdi melus viešojoje erdvėje.

„Čia yra mano laiškas, nėra man jokio pagrindo kalbėti kitaip, ar atsiliepti į kažkokius R. Karbauskio kaltinimus, nes jis tai daro tikslingai, žmones bando klaidinti. Aš su juo net kalbėti nenoriu. Nes jis tai daro sąmoningai, bet su partiečiais mes kalbamės ir visi žino mano nuostatas, mūsų partijos nuostatas, būnant kairiąja partija“, – Delfi sakė politikas.

Jis patvirtino, kad sprendimas dėl koalicijos bus priimamas visos partijos sprendimu. Tik dar nėra iki galo aišku, kokia forma tai įvyks.

„Tai bus daroma bendra valia. Žinau, ką mes turime, ką mes darome, ką mes turime daryti. Tai bus partijos narių valia“, – tvirtino LSDP lyderis.

Politikas teigė, kad nemato prasmės veltis į žodžių karą su R. Karbauskiu, nes tai yra „jo žaidimų aikštelė“.

„Jis ten įsivilioja žmones ir juos išteplioja“, – sakė jis.

Paklaustas ar pačios partijos viduje kyla neramumų dėl kalbų apie galimą bendrą darbą su konservatoriais, G. Paluckas

„Visada kai pradeda šnekėti kažkas iš išorės, pradeda tai skleisti įvairiais tiražais, užsakinėja reklamą ir pučia visą šitą miglą, tai atitinkamai žmonės užduoda klausimus – kodėl žmogus meluoja. Tai aš atsakau, kad ne, mes jam nieko neatsakinėsime, nes jam nieko skolingi nesame. O štai jiems aš rašau, pasakau, tai, ką jūs ir taip žinote“, – Delfi sakė G. Paluckas.

Delfi primena, kad sklandančius gandus apie sutartą LSDP ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) bendrą koaliciją į dienos šviesą iškėlė LVŽS lyderis R. Karbauskis.

G. Paluckas paklaustas apie LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio teiginius apie galimą susitarimą tarp LSDP ir TS–LKD sakė, kad pastarajam gali tekti atsiprašyti.

„Reikia rasti stiprybės savyje rasti ir atsiprašyti. Ne manęs, o socdemų. Yra tūkstančiai žmonių, kurie jaučiasi įžeisti, nes mato, kad melas plūsta“, – žurnalistams sakė G. Paluckas.