Antradienio naktį gausesnio ir intensyvesnio lietaus klius vakarų ir pietvakarių regionams, kitur palis menkiau. Pietų ir Vakarų Lietuvoje sinoptinė situacija bus palanki perkūnijai, o per ją ir staigiems vėjo sustiprėjimams iki 15–20 m/s. Rytą temperatūra svyruos nuo 11 iki 16 °C.

Antradienio diena – malonesnė ir sausesnė. Pūs apysmarkis pietų, pietryčių vėjas, vakariniame šalies pakraštyje iki vidurdienio dar tikėtini 15–17 m/s gūsiai. Debesys prasisklaidys. Trumpai palis tik vietomis. Temperatūra, atsitraukus šilumos bangai, tekils iki 15–19 °C.

Trečiadienio naktį žymesnio lietaus nenumatoma, debesys bus retesni, todėl oras atvės iki 7–12 °C.

Trečiadienio dieną iš vakarų atslinks nauja lietaus debesų juosta, ir iki vakaro trumpai nulis daug kur, sausesni orai išsilaikys nebent Vilniaus, Utenos ir Panevėžio apskrityse. Vėjas bus labiau juntamas, popietę vyraus 16–19 °C temperatūra.

Ketvirtadienis kol kas prognozuojamas rudeniškai lietingas. Įkyriau ir gausiau lis rytinėje šalies pusėje. Stiprėjantis vėjas atgins vėsesnio oro masę, todėl ketvirtadienio dieną sulauksime vos 13–16 °C.

Penktadienį lietus atsitrauks, bet oras bus gaivus ir drėgnas – naktį ir rytą daugelį Lietuvos vietovių užklos balkšva rūko migla. Įdienojus stiprės vėjas.

Savaitgalio orai nestebins – vietomis trumpai palis, naktimis kai kur boluos rudeniški rūkai. Temperatūros pokyčiai bus nežymūs, gal tik saulę išvysime dažniau