„Rinkimų komisijos dirba, rinkėjai, kaip pastebėjome Vilniaus mieste, aktyviai naudojasi pilietine teise ir dalyvauja rinkimuose.

Iš tiesų tos tendencijos džiugina, matome, kad rinkėjai atsakingai elgiasi, laikosi saugaus atstumo. Lukiškių aikštėje matome, kad nemaža eilutė buvo nusidriekusi dėl to, kad rinkėjai laikosi atstumo ir vienas nuo kito saugiai yra nutolę. Rinkėjai dengia nosį, burną, dėvi apsaugos priemones, atsineša savo rašymo priemonę“, – pirmadienį žurnalistams apie išankstinį balsavimą kalbėjo L. Matjošaitytė.

Pirmadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose vyks keturias dienas – iki ketvirtadienio 20 val. Taip pat viena valanda prailgintas ir rinkimų komisijų darbo laikas – balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Pagrindinę rinkimų dieną – spalio 11-ąją rinkėjai savo pilietinę valią galės išreikšti savo rinkimų apylinkėse, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti asmens dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę bei turėti savo asmeninį rašiklį. Pamiršusiems atsinešti rašymo priemones, balsavimo vietoje bus suteikiamos daugkartinės, kurias rinkimų komisijų nariai reguliariai dezinfekuos.

Rinkėjams, patenkantiems į rizikos grupes, VRK rekomenduoja ateiti rytinėmis balsavimo valandomis, t. y. nuo 7 iki 9 valandos ryto, kai balsavimo vietose būna mažiau žmonių. Į balsavimo patalpą VRK taip pat pataria nesivesti kitų asmenų, kurie nebalsuoja, stengtis nesibūriuoti bei laikytis saugaus mažiausiai vieno metro atstumo nuo rinkimų komisijų narių ir kitų rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)