„Baltųjų pirštinių” stebėtojai atkreipia dėmesį, kad jau 7 val. ryto Lukiškių aikštės balsavimo punkte buvo nusidriekusi rinkėjų eilė. Numatoma, kad dienos metu eilės ilgės, todėl vilniečiai raginami vykti balsuoti ir į Vilniaus rajono savivaldybės balsavimo punktus.

Siekiant paspartinti eilių judėjimą, rinkėjams rekomenduojama iš anksto pasiruošti: eilėje stovėti su veido kauke, naudoti pirštines ir/ar dezinfekcinį skystį, turėti su savimi asmens tapatybės dokumentą ir rašymo priemonę biuletenio pažymėjimui.

Atvykusiems balsuoti yra svarbu laikytis prevencinių priemonių nuo koronaviruso plitimo. Visi rinkimų apylinkėje esantys asmenys privalo dėvėti apsauginę veido kaukę, prieš užeidami į balsavimo vietą dezinfekuoti rankas. Žmonių srautai balsavimo vietose yra griežtai kontroliuojami rinkimų komisijos ar jiems padedančių savanorių.

Priešrinkiminiu laikotarpiu „Baltosios pirštinės“ sulaukė per 80 pranešimų apie galimus pažeidimus. Dauguma jų yra susiję su politine reklama ir agitacija socialiniuose tinkluose, tačiau sulaukta ir informacijos apie galimą rinkėjų papirkimą. Atsižvelgiant į gautą informaciją, bus skirstomos stebėtojų pajėgos, o pagrįsti pranešimai su įrodymais perduodami atsakingoms institucijoms.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ yra pirmoji ir vienintelė nepriklausoma rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje, siekianti užtikrinti skaidrius rinkimus bei stiprinti pilietinę visuomenę.