Minutės trukmės vaizdo įraše galima matyti, kaip vieną nepilnametį parke apsupa kiti nepilnamečiai ir berdami keiksmažodžių laviną klausia, kodėl jis galimai kėsinosi išžaginti draugę. Paauglys į pateiktus klausimus mažai ką atsako, todėl viena iš merginų prieina prie vaikino ir paklausia: „Ar galiu tau į***t vieną? Galiu?“ Nesulaukusi konkretaus atsakymo, suduoda jam per veidą. Greitai vieša egzekucija įsibėgėja ir į smurtą įsitraukia kiti nepilnamečiai.

Paauglys bando pabėgti, tačiau yra užvaikomas ir pagriaunamas ant žemės, visi jį pradeda spardyti. Vaikinas dar šaukia, kad jam skauda koją, tačiau ir toliau mušamas į apnuogintą nugarą. Vis dėlto kažkas iš smurtautojų pradeda raminti kitus mušeikas, todėl jie greitai išsiskirto, sumuštasis paliekamas gulėti ant žemės.

Socialiniame tinkle žmonės taip pat dalijosi informacija, kad galimai veiksmas vyko neseniai Kaune ir sumuštasis patyrė stuburo traumą.

„Delfi“ susisiekus su Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vyriausiąja specialiste Revita Janavičiūte, ji patvirtino, kad tos įvykis yra užfiksuotas ir perduotas tirti Kauno apskr. VPK, tačiau daugiau detalių negalėjo pateikti.

„Kol kas įvykis yra tiriamas ir renkama medžiaga“, – nurodė ji.

Papildyta:

Jau paviešinus vaizdo įrašą dėl didžiulio visuomenės susidomėjimo ir paklausimų kiekio policijai pareigūnai patikslino, kad dėl šio vaizdo įrašo, kuriame užfiksuoti jaunuoliai, Kauno m. Dainavos policijos komisariate jau rugpjūčio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d., įtarimai pareikšti trims asmenims (du iš jų - nepilnamečiai).

„LR baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. numato, kad Tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio 1 dalyje nurodytų padarinių, gali būti baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų“.

„Delfi“ primena, kad praeitą penktadienį taip pat rašė apie vaizdo įrašą iš Šiaulių, kuriame matomas irgi nepilnametis sudavė senoliui.

Tada Šiaulių apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė teigė, kad policijos pareigūnai tikslina informaciją ir renka medžiagą dėl dviejų dalykų.

„Pirmas dalykas, kad tas vaizdelis, kurį matėme, anot įtariamojo mamos, buvo nufilmuotas prieš ketverius metus ir draugas, kuris jį tada filmavo, po kilusio konflikto su jos sūnumi dabar jį paviešino iš galimai netikros anketos. Taip pat pasidalijo ir suduodančio vaikino, kuriam dabar 15 metų, vardu ir pavarde.

Antras dalykas, kad po šio paviešinimo internete pasipylė grasinimai berniuką sumušti arba net sumokėti premiją tam, kuris taip padarys, todėl dėl šių grasinimų ir raginimo smurtauti irgi vyksta tyrimas, nes mama parašė pareiškimą.“