Penktadienį išplatintame Lietuvos vyskupų konferencijos kreipimesi pažymima, kad rinkimai yra proga išreikšti savo įsitikinimus balsuojant, o nuo išrinktų įstatymų leidėjų veiklos tiesiogiai priklausys tai, kaip mūsų šalis gyvens per artimiausius ketverius metus – kaip bus rūpinamasi jaunais ir senais, puoselėjama kultūra ir tradicijos ar atsižvelgiama į žmogaus prigimtį kuriant ateities visuomenę, kokie ryšiai bus mezgami su užsienio šalimis, kokios sąlygos atsivers verslui.

Bažnyčia moko, kad išrinkti tuos, kurie mums atstovauja ir kuria įstatymus, – garbinga kiekvieno krikščionio artimo meilės pareiga (...). Pasinaudokime šia teise kurti valstybę ir neleiskime, kad pastaruosius mėnesius dėl šalyje vyraujančios epideminės situacijos susidaręs netikrumas atgrasytų mus atlikti šią pareigą“, – raginama kreipimesi.

Vyskupai taip pat primena saugoti save ir kitus bei nepamiršti asmeninės apsaugos priemonių.

Kartu Katalikų Bažnyčios atstovai pažymi, jog šaliai besikeičiant, išlieka pastovios vertybės – atjauta, gailestingumas, jautrumas silpniausiam, visuomeninis solidarumas, prigimtinė šeima ir gyvybės neliečiamumas, atida kūrinijai ir ragina rinktis „tuos kandidatus, kurie pritaria šių krikščioniškų ir bendražmogiškų vertybių visumai“.