Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų, Liberalų sąjūdžio frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės atstovai prašo prokurorų principingai vertinti situaciją Sveikatos apsaugos ministerijoje. Pasak naujausios LRT tyrimo, Aurelijaus Verygos vadovaujama SAM vos prasidėjus karantinui pavaldžiai įstaigai nurodė skubiai įsigyti nuotolinius mokymus medikams, kaip gydyti COVID-19 pacientus. Be konkurso 1,2 mln. vertės užsakymą gavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojų valdoma įmonė „Krizių tyrimo centras“. Dviejų valandų mokymai vienam medikui kainavo 375 eurus. Po kelių savaičių iš Vilniaus universiteto įsigytų „gyvų“ mokymų valanda kainavo 8 eurus (16 eurų už dvi valandas).

„Galimo piktnaudžiavimo faktai SAM, deja, jau tampa kasdienybe. Ministras A. Veryga dėl skandalingos greitųjų testų bylos jau neteko vienos viceministrės, kita viceministrė irgi apklausta kitame ikiteisminiame tyrime. Susidaro įspūdis, kad naudojantis sudėtinga situacija dėl pandemijos šioje ministerijoje tiesiog įjungtas pasipelnymo ir švaistymo mechanizmas, o ministras arba jau visiškai nebekontroliuoja situacijos arba pats yra šios schemos dalis. Tai nebegali tęstis, esame teisinė valstybė ir kalbame apie milžiniškų valstybės lėšų švaistymą. Jeigu visą šį chaotišką pinigų taškymą laimina Premjeras, privalo įsikišti prokuratūra“, – sako kreipimosi iniciatorė, TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja ir Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė.

Kreipimąsi į prokuratūrą pasirašė: Agnė Bilotaitė, Arvydas Anušauskas, Jurgis Razma, Vytautas Bakas, Rasa Budbergytė, Linas Balsys, Julius Sabatauskas, Algimantas Salamakinas, Algirdas Sysas, Ričardas Juška, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Rasa Petrauskienė, Bronislovas Matelis.