Kaip BNS nurodė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė, komisija trečiadienį šiurkštų pažeidimą konstatavo dėl to, jog merė nusižengė pakartotinai, nepraėjus metams nuo ankstesnio pažeidimo, taip pat susijusio su minėtu bendraturčiu, bei prašo teismo skirti politikei baudą.

„Komisija konstatavo Trakų rajono savivaldybės merei Editai Rudelienei šiurkštų pažeidimą, už šį nusižengimą tarnybinei etikai jai gresia bauda – gali tekti susimokėti nuo 600 iki 1,6 tūkst. eurų siekiančią baudą“, – nurodė E. Ivanauskaitė.

Pasak jos, komisija nustatė, jog E. Rudelienės šeima ir minėtas asmuo lygiomis dalimis valdo du žemės sklypus, tad minimas asmuo kelia jai interesų konfliktą.

„Situacija buvo tokia, kad asmuo pretendavo eiti vienos Vilniaus gimnazijos vadovo pareigas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija kreipėsi į Trakų rajono savivaldybę, prašė pateikti informaciją apie pretendentą, charakterizuoti jį kaip vadovą – E. Rudelienė tą atsakymą pasirašė. Toje situacijoje ji privalėjo nusišalinti, bet to nepadarė“, – teigė VTEK atstovė.

Pernai spalį VTEK konstatavo pažeidimą, kad E. Rudelienė ne kartą sprendė klausimą dėl savo bendraturčio, kai jis ėjo vienos Trakų rajono gimnazijos vadovo pareigas. Nustatyta, kad merė ne kartą sprendė klausimus, susijusius su jo atostogomis, algos koeficientu.

Tyrimas atliktas po to, kai VTEK suabejojo Trakų rajono savivaldybės Etikos komisijos sprendimu, kai ši neįžvelgė merės pažeidimų.

Su E. Rudeliene BNS kol kas nepavyko susisiekti.