Baigiantis vizitui pirmoji Prancūzijos ponia Brigitte Macron sakė susidariusi labai gerą įspūdį apie Vilnių ir besidžiaugianti galimybe pažinti šalį.

Kartu su ponia Diana Nausėdiene aplankiusi MO muziejų ponia Macron dėkojo už lietuvių, prezidento Gitano Nausėdos, pirmosios ponios gerumą.

„Maždaug keturias valandas apžiūrinėjau Vilnių. Tai nėra daug, bet susidariau labai gerą įspūdį apie Vilnių – barokinės bažnyčios, parkai, aš užlipau į bokštą, iš ten apžiūrėjau kairįjį ir dešinįjį Neries krantus. Taip pat apsilankiau Užupio respublikoje, perskaičiau (Užupio) Konstituciją – pajutau didelę laisvės dvasią. Man labai liūdna išvykti. Buvau labai laiminga turėdama galimybę pažinti Lietuvą“, – „Delfi“ sakė B. Macron.


Pirmosios Lietuvos ir Prancūzijos damos vizito metu turėjo tete-a-tete susitikimą. Ponia Nausėdienė po apsilankymo MO muziejuje pasidžiaugė asmeniškai susipažinusi su ponia B. Macron.

„Tai buvo ypatingas įvykis. Labai malonu (ją) pažinti asmeniškai kaip žmogų. Mes aptarėme tam tikras veiklas, šiek tiek kalbėjomės apie pandemijos įtaką Prancūzijos ir Lietuvos socialiniam gyvenimui, taip pat – apie pirmųjų ponių veiklą. Tai buvo prasmingas, turiningas susitikimas. Labai džiaugiuosi ir tikiuosi, kad mūsų ryšiai vis stiprės ir bus turiningi bei prasmingi“, – sakė D. Nausėdienė.

Baigiantis pokalbiui ponia Macron pridūrė, kad p. Nausėdienė jai pažadėjo atvykti į Prancūziją.