Ugdymo įstaigose registruotas 181 ligos atvejis. Serga 111 vaikų, 55 pedagogai ir 15 ugdymo procese nedalyvaujančių darbuotojų. Dėl to iš viso izoliuotas 1701 asmuo. Šie duomenys dar tikslinami ir jie gali pasikeisti“, – teigė ji.

Anot D. Razmuvienės, per rugsėjį koronavirusas patvirtintas 126 sveikatos priežiūros specialistams, kai rugpjūtį buvo nustatyti 27 tokie atvejai.

„Tie skaičiai yra susiję su didžiaisiais židiniais gydymo įstaigose. Bet jie yra valdomi, jie yra konkretūs, aiškūs“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Jos teigimu, daugiausia sergančių medikų yra Radviliškio ligoninėje, kur liga nustatyta 42 darbuotojams, ir Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur užsikrėtė 20 darbuotojų.

Pasak D. Razmuvienės, nuo pandemijos pradžios vasario mėnesį, koronavirusas diagnozuotas 545 medikams.

Visuomenės sveikatos centro duomenimis, per rugsėjį koronavirusas iš viso patvirtinta maždaug 1,5 tūkst. žmonių.

„Jei lyginsime su pandemijos pradžia, sergančiųjų amžius yra labai besikeičiantis. (...) Jei pažiūrėsim liepos, rugpjūčio, rugsėjo mėnesius, tai tas vyresnių asmenų amžiaus tarpsnis mažėjo, o didėjo nuo 15 iki 49 metų amžiaus (grupė – BNS)“, – sakė ji.

NVSC duomenimis, vyresni nei 61-erų metų amžiaus asmenys rugsėjį sudarė apie 14 procentų visų naujų sergančiųjų.

„Aišku, mirties rizika jiems išlieka didžiausia“, – aiškino D. Razmuvienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad Lietuvoje nuosekliai mažėjo įvežtinių atvejų skaičius.

„Liepos mėnesį įvežtiniai sudarė 26 procentus, rugpjūtį – 11 procentų, o rugsėjį – šešis procentus. Atostogos baigėsi“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

Lietuvoje per praėjusią parą patvirtinti 105 susirgimai, iš viso koronavirusas nustatytas 4490 žmonių, tebeserga 2052 asmenys, 2327 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 92 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.