Už šį projektą, kurį pateikė Seimo narys prof. Arūnas Gumuliauskas, po pateikimo balsavo 53, prieš – 15, susilaikė 8 parlamentarai. Siūlymui paprašyti Vyriausybės išvados dėl šio projekto parlamentarai nepritarė.
„Manytina, kad ne Vilniaus miesto savivaldybė, o biudžetinė įstaiga Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras būtų labiau tinkamas šios aikštės valdytojas“, – sakė A. Gumuliauskas.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė pasipiktino, kad per keletą mėnesių teikiamas jau trečias projektas, „kaip turėtų būti reguliuojama Lukiškių aikštė“.

„Jau pradedu galvoti, kad Lukiškių aikštė yra tam tikra Ramūno Karbauskio, jūsų lyderio, erotinė fantazija...“, – svarstė A. Armonaitė.

Prof. A. Gumuliauskas, atsakydamas į tai, pažymėjo, kad „yra istorikas, o ne erotikos specialistas“.

„Kadangi esu istorikas, man labai svarbu, kad Lietuvos Respublikos sostinėje būtų tokio pobūdžio aikštė, man labai svarbu, kad ji atliktų memorialines funkcijas“, – sakė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys A. Gumuliauskas.

Pateiktas įstatymo pataisas Seimas ketina toliau svarstyti spalio 15 d. Prieš tai jas svarstys pagrindiniu paskirtas Kultūros komitetas.
Pagal siūlomą projektą, „Lukiškių aikštę Vilniuje panaudos teise neatlygintinai valdo ir ja naudojasi biudžetinė įstaiga Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras“.

Šiuo metu aikštė priklauso valstybei ir panaudos teise valdyti ji yra patikėta Vilniaus miesto savivaldybei.