„Jau dabar galiu pasakyti, kad per vakar dieną užfiksuotas didžiausias atvejų, nustatytų per parą, skaičius nuo pat pandemijos pradžios“, – feisbuke rašė epidemiologė.

Ji taip pat pranešė, kad nuo šiol, kai susirgimų skaičius yra itin didelis, apie naujus atvejus bus pranešama ne taip išsamiai.

„Tikriausiai nėra tokios šalies, kur būtų iškomunikuota taip, kaip komunikuojame mes – nurodydami KIEKVIENĄ atvejį, referuodami apie židinius – besiplečiančius ir naujus, kurių kasdien, deja, gausėja. Tą tikrai aktyviai darėme ir darysime, tačiau TIKRAI NE TOKIA APIMTiMI ir „gilumu“, kaip buvo iki šiol. Tiesiog – dėl jų gausos“, – priežastį įvardijo R. Lingienė.

Itin plačiai ir toliau bus pranešama apie židinius ir susirgimus žmonių, kurie lankėsi atvirose, dažnai lankomose erdvėse.

Rolanda Lingienė

R. Lingienė pranešė ir apie didžiausią židinį Raseiniuose.

„Konkrečiai – apie Raseinius. NVSC praneša apie visus iki vieno atvejus. Per rugsėjį, iki šiandien ryto, jų buvo 110. Viskas prasidėjo nuo rugpjūčio 22 d. šeimos šventės (12 susijusių atvejų).

Dabar turime labai aiškius židinius – policija (32 susiję atvejai), ligoninė (17 susijusių atvejų), Raseinių savivaldybės administracija (14 susijusių atvejų, Viduklės ambulatorija (3 susiję atvejai), Blinstrubiškių socialinės globos namai (2 susiję atvejai), „Raseinių prekyba“ (6 susiję atvejai), Raseinių r. Viduklės S. Stanevičiaus gimnazijos ikimokyklinė grupė (8 susiję atvejai).

Taip pat yra atvejų ugdymo įstaigose – Šaltinio progimnazijoje, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje, darželyje–lopšelyje „Saulutė“, Raseinių technologijos ir verslo mokykloje. Deja, yra ir atvejų, kai žmogus užsikrėtė nežinomomis aplinkybėmis, na ir po to susirgo jo 3 šeimos nariai.“, – feisbuke rašė ji.

„Labai norisi palinkėti visiems susitelkimo ir supratimo šioje situacijoje, kad galėtume tikėtis sėkmės istorijos“, – rašė epidemiologė.

Delfi primena, kad per vakar buvo patvirtinti 73 nauji koronaviruso atvejai.