„Faktas tas, kad praranda legitimumą su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis“, – į klausimą, kaip Lietuva teisiškai vertins A. Lukašenkos statusą, sakė premjeras.

Anot jo, ir toliau bus bendradarbiaujama tarp atitinkamų šalių institucijų, išliks diplomatiniai santykiai, o dėl detalesnių sprendimų Lietuvos vadovai dar tarsis.

„Bendradarbiavimo tarp atitinkamų institucijų valstybių, aišku, santykiai išlieka, diplomatiniai santykiai išlieka, bet bus panašiai kaip ir buvo su parlamento statusu – ne vienus metus buvo kvestionuojama arba nepripažįstamas parlamentas. Tai ta prasme toks ir bendravimas bus, o detalės bus apsręstos kalbantis su Užsienio reikalų ministerija, Prezidentūra“, – žurnalistams trečiadienį tvirtino S. Skvernelis.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju paskelbtas A. Lukašenka.

Oficialiais duomenimis, A. Lukašenką palaikė 80,1 proc. rinkėjų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja gavo 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rezultatus laiko suklastotais.