Šis klausimas išbrauktas iš antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės. Už tai balsavo 69 Seimo nariai, 16 buvo prieš ir 16 parlamentarų susilaikė.

Pasiūlymą išbraukti A. Kabišaičio kandidatūros į KT teisėjus pateikimą „valstiečių“ frakcijos vardu pateikė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, įžvelgdama tokios procedūros galimą prieštaravimą Konstitucijai. Ji taip pat pakvietė šiuo klausimu pasitarti su konstitucinės teisės specialistais.

Antradienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketino pateikti parlamentui Seimo kanceliarijos Teisės departamento vadovo Andriaus Kabišaičio kandidatūrą į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus, primena ELTA.

Paskirti A. Kabišaitį KT teisėju devyneriems metams siūloma, vadovaujantis Konstitucija, Konstitucinio Teismo įstatymu ir atsižvelgiant į Seimo pirmininko teikimą.

Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai. Konstitucinis Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu. Kandidatus teikia prezidentas, Seimo pirmininkas ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkas.