Vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas į šalį plukdys vis didesnę šilumą. Prie jūros termometrai rodys apie 20, aplink Šiaulius ir Uteną sušils iki 20-22 laipsnių. Dar didesnė šiluma pradžiugins sostinės gyventojus, bus tarp 21 ir 23, o Kaune ir Alytuje saulė orą kaitins iki 23-24 laipsnių.

Žvaigždėtą trečiadienio naktį lietaus nenumatoma. Labiausiai atvės rytiniame šalyje pakraštyje, iki 7-10 laipsnių, tuo metu kitur šalyje bus daugiausia tarp 9 ir 12 laipsnių, tik prie jūros iki ryto laikysis 13-15 laipsnių šiluma. Tikėtina, kad kai kur, drėgnesnėse vietovėse prie vandens telkinių, nusidrieks trumpalaikiai rūkai. Trečiadienio dieną orai vėl primins apie vasarą, nes atplūs dar malonesnė šiluma. Dzūkijoje ir Suvalkijoje kai kur bus galima tikėtis net 25-26 laipsnių, o kitur šalyje vyraus 23-24 laipsnių temperatūra.

Ketvirtadienį debesuotumas po truputį didės, bet trumpas lietus dieną pasirodys tik kai kur vakariniuose rajonuose. Kai kur tikėtina ir perkūnija. Nepaisant kelių drėgnesnių debesų, šiluma iš Lietuvos kol kas nepasitrauks.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)