„Šio ryto duomenimis, nuo rugsėjo 1 dienos 65 ugdymo įstaigose yra registruoti 87 COVID-19 ligos atvejai, užsikrėtęs yra 61 ugdytinis, iš kurių 4 yra ikimokyklinio amžiaus, taip pat 15 ugdymo procese dalyvaujančių darbuotojų ir 11 darbuotojų, kurie sąlyčio su mokiniais neturi“, –Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Lingienė.

NVSC atstovės teigimu, pirminiais duomenimis, iš viso izoliuoti 1136 asmenys, bet, pasak jos, situacija nuolat kinta.

„Taip pat nustatyta, kad iš visų ugdymo įstaigų COVID-19 infekcija yra nežymiai išplitusi tik trijose. Taigi į kitas ugdymo įstaigas ši infekcija yra atnešama iš namų, iš švenčių, būrelių ir panašių veiklų“, – akcentavo ji.

Koronavirusu serga 86 sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai

R. Lingienė taip pat pristatė naujausią informaciją apie rugsėjo mėnesį užregistruotus medikų susirgimus COVID-19 infekcija.

„Rugsėjo mėnesį buvo registruoti 26 medikų susirgimai Radviliškio ligoninėje, 7 medikų susirgimai Raseinių ligoninėje, 2 medikai užsikrėtė COVID-19 infekcija Kelmės ligoninėje“, – informavo R. Lingienė.
„Iš viso nuo pandemijos pradžios Lietuvoje buvo registruoti 478 sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų susirgimai ir šiuo metu tebeserga 86 darbuotojai“, – pridūrė ji.

NVSC atstovė taip pat džiaugiasi, kad pastaruoju metu slaugos ir socialinės globos įstaigose koronaviruso židinių neregistruojama.