Vilniaus apskrityje užregistruotas 31 atvejis, Šiaulių – 18, Kauno ir Telšių – po 7, Panevėžio – 5. Dar po vieną atvejį vakarykštę parą patvirtinta Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse.

Aštuoni vakarykštę parą Vilniuje užregistruoti atvejai siejami su šokių studija „City dance“. Vertinama, kad iš viso serga dešimt žmonių.

Taip pat Vilniuje užregistruoti šeši atvejai, siejami su židiniu sporto klube „GymPlius“. Su šiuo protrūkiu dabar siejama 12 infekcijos atvejų. NVSC penktadienį organizavo nuotolinį susitikimą su sporto klubo atstovais, per jį aptarti tolesni veiksmai, siekiant užkirsti kelią plisti koronavirusinei infekcijai.

Dar vienas atvejis sostinėje užregistruotas SPA centre „SPA Vilnius“, Gedimino prospekte. Užsikrėtęs asmuo dirbo su klientais. NVSC specialistai bendradarbiauja su įmonės administracija, sąlytį turėję asmenys nustatomi.

Vilniaus apskrityje užregistruotas ir vienas su Gabijos progimnazija susijęs atvejis. COVID-19 patvirtinta mokiniui, kuris dėl turėto sąlyčio buvo izoliacijoje. Iš viso iki šiol užsikrėtimas nustatytas 22 žmonėms.

Šeši nauji atvejai siejami su židiniu Radviliškio ligoninėje. Visi šie asmenys – pacientai. Iš viso, pirmadienio ryto duomenimis, su židiniu siejami 63 koronaviruso atvejai, 35 iš jų – pacientai, 26 – darbuotojai ir 2 – antriniai.

Trys susirgimai Telšių apskrityje siejami su protrūkiu Mažeikių rajono savivaldybėje. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso užregistruoti devyni užsikrėtimo atvejai.

Panevėžio apskrityje užregistruotas vienas atvejis, susijęs su Rokiškio rajono Juodupės gimnazija. Koronavirusas patvirtintas mokiniui, kuris dėl turėto sąlyčio buvo izoliacijoje. Vertinama, kad su židiniu susiję trys atvejai.

Taip pat praėjusią parą užfiksuoti atvejai židiniuose Šiauliuose, jie susiję su asmeninėmis šventėmis, teisėsaugos institucijomis, prekybos centru, siuvimo įmone, Kaune – su medicinos įstaiga prekiaujančia įmone, Vilniuje – su mokėjimų apdorojimus vykdančia įmone.

Be to, dar 21 asmuo, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau jie nepriskiriami infekcijos židiniams.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė devyni asmenys.

Be to, Šiaulių apskrityje užregistruoti penki įvežtiniai atvejai: du – iš Šveicarijos, po vieną – iš Airijos, Ispanijos ir Baltarusijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 3814 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 1511 asmenų, 2199 – pasveiko.

Koronavirusu serga 61 mokinys, saviizoliacijoje – daugiau nei 1,1 tūkst. žmonių

Lietuvoje koronavirusu šiuo metu serga 61 mokinys, saviizoliacijoje yra 1136 asmenys, pirmadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Jos teigimu, remiantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, taip pat serga 15 pedagogų ir 11 kitų ugdymo įstaigų darbuotojų.

Koronaviruso atvejų pastaruoju metu fiksuota Vilniaus, Klaipėdos miestų, taip pat Kelmės, Rokiškio, Radviliškio, Ukmergės, Raseinių, Vilkaviškio rajonų ugdymo įstaigose.

Visos mokyklos, kuriose nustatyta koronaviruso atvejų, anot ministerijos, dirba mišria sistema, kai derinamas kasdienis ir nuotolinis mokymas.

Nuotoliniu būdu šiuo metu dirba 6 ikimokyklinio ugdymo grupės, 31 bendrojo ugdymo klasė, kurioje vidutiniškai yra po 24 mokinius, taip pat viena profesinio mokymo grupė, kurioje yra dešimt mokinių, ir 270 pavienių mokinių.

Pirmadienį į mokyklas Klaipėdoje, Alytuje, Raseiniuose grįžo mokytis jaunuoliai, nuotoliniu būdu pastaruoju metu dėl koronaviruso grėsmės mokęsi namuose.

Iš viso į mokyklas grįžo apie 300 mokinių ir daugiau nei 20 pedagogų.