Viena iš LRT radijo kalbintų mokyklos virėjų pripažino, kad iš nesuvalgytų maisto produktų vėliau yra gaminami kiti patiekalai. Darbuotojos teigimu, vaikams ryte nesuvalgius košės iš jos pavakariams yra daromi blyneliai, o likučiai sumalami ir kitą dieną, pasak jos, dedami į kukulius. Virėjos teigimu, iš atliekų pamaitinama ne tik pavieniai vaikai, bet ir visos klasės. Jos teigimu, maisto gamybai naudojami ir mokinių jau prakąsti kotletai.

Savo ruožtu Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos direktorius Rimantas Remeika taip pat pripažino, kad maitinimo paslaugų tiekėjai kelis kartus dėl mėsos trūkumo buvo priversti improvizuoti.

„Porą dienų buvo atvejai, kai jiems (teko – ELTA) daryti mažesnes porcijas ir improvizuoti. Nesusipratimai kilo ypatingai nedideliuose mūsų mokyklos filialuose dėl to, kad maitintojas nepasiskaičiuoja tiksliai, kiek reikės maisto ir jo pritrūksta“, – paaiškino R. Remeika.

Mokyklos direktorius taip pat pripažįsta, kad dėl pakeistų sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos rekomendacijų valgiaraščiams vaikai vengia valgyti mokykloje, nes, pasak jo, nėra pripratę maitintis sveikai.

LRT radijas taip pat skelbia, kad maitinimo paslaugas Vilniaus Kunigaikščio Gedimino progimnazijai teikia viešoji įstaiga "Bruneros".

Įstaiga situacijos nekomentuoja.