Šiuo metu NVSC specialistai bendrauja su sąlytį įstaigoje turėjusiais pacientais, jie papildomai informuojami apie reikalavimus, kurių privalo laikytis.

Savo ruožtu, NVSC centrui davė nurodymus įvertinti kiekvieno iš gydymo įstaigos išrašomo asmens gyvenamosios vietos sąlygas, t. y. nustatyti, ar jos atitinka izoliavimosi taisyklių reikalavimus. Tuo atveju, jei iš gydymo įstaigos išleidžiamas žmogus sąlygų namuose izoliuotis neturi, buvo sutarta, kad gydymo įstaiga kreipsis į savivaldybę dėl izoliavimosi patalpų skyrimo.

Taip pat RPLC duoti nurodymai riboti pacientų judėjimą, organizuoti maitinimą palatose.

Be to, nustatyti ir sąlytį su užsikrėtusiuoju asmeniu Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje turėję asmenys, jiems paskirta izoliacija.

Tie asmenys, su kuriais specialistai nesusisiekė, nebuvo vertinami kaip rizikingą sąlytį turėję asmenys. Tai reiškia, kad jie, kaip ir visi Lietuvos gyventojai, turi stebėti savo sveikatą ir laikytis COVID-19 ligos prevencijos priemonių, kitų atskirų priemonių jiems imtis nereikia.

NVSC tai pat primena, kad visi asmenys, kurie turėjo sąlytį su sergančiais koronavirusine infekcija (COVID-19), arba lankėsi susirgusiųjų nurodytose buvimo vietose, arba galvoja, jog turėjo sąlytį, savo duomenis NVSC specialistams gali pateikti elektoriniu būdu. Pateikę duomenis, žmonės sulauks NVSC specialistų, atliksiančių individualų rizikos vertinimą, skambučio.

NVSC specialistai primena, kad didelės rizikos sąlytį turėję asmenys turi izoliuotis, stebėti savo sveikatą ir, pasireiškus simptomams, kreiptis į Karštąją koronos liniją dėl tyrimo koronavirusinei infekcijai nustatyti atlikimo PGR metodu. Svarbu, kad ne visi didelės rizikos sąlytį turėję asmenys tiriami – tai priklauso nuo infekcijos išplitimo konkrečiame židinyje.

Svarbu, kad ištyrimas, jei specialistai nusprendžia, turėtų būti vykdomas anksčiausiai 5 dieną po turėto kontakto, kad viruso aptikimo tikimybė būtų pakankamai didelė.