„Nuo 2020-09-18 (penktadienio) iki atskiro pranešimo VšĮ Radviliškio ligoninė stabdo naujų pacientų priėmimą ir hospitalizavimą“, – penktadienį feisbuke pranešė rajono savivaldybė.

Taip pat stabdomos visos planinės operacijos, konsultacijos ir kitos teikiamos paslaugos atvykstantiems pacientams. O konsultacijas ar operacijas suplanavę pacientai apie jų atidėjimą bus informuoti atskirai.

Kaip praneša savivaldybė, sprendimas buvo priimtas įgyvendinant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie LR sveikatos apsaugos ministerijos nurodymus.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) penktadienį pranešė, kad 5 koronaviruso atvejai vakarykštę parą patvirtinti Radviliškio ligoninėje.

Visi asmenys yra darbuotojai.

O vakar NVSC gavo informaciją apie dar 23 teigiamus testų COVID–19 ligai nustatyti rezultatus. Asmenys informuoti, tačiau epidemiologinė diagnostika vis dar vykdoma, šie atvejai į statistiką bus įtraukti rytoj. Savo ruožtu, NVSC nurodė ligoninei į įstaigą nepriimti naujų pacientų, NVSC specialistai tęsia darbą šioje įstaigoje.

Kauno apskrityje registruoti 5 atvejai, siejami su židiniu Raseinių ligoninėje. Iš šių asmenų 3 yra darbuotojai, 2 – antriniai kontaktai. Vertinama, kad iš viso su protrūkiu siejami 7 COVID–19 atvejai. NVSC specialistai ligoninei yra pateikę rekomendacijas testuoti darbuotojus, taip pat numatyta vertinti, kaip ligoninėje laikomasi infekcijų kontrolės.