Kad šis žurnalas jau atspausdintas, savo socialinio tinklo paskyroje pranešė LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis. Kaip matyti iš elektroninės leidinio versijos, ant viršelio yra ne valdančiosios partijos pagrindiniai veidai, o Gabrielius bei prof. Vytautas Landsbergiai, kadenciją baigusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, žinomas TS-LKD veidas Andrius Kubilius bei konservatorių partijos sąrašo lyderė rinkimuose Ingrida Šimonytė.

Kaip socialiniame tinkle aiškina R. Karbauskis, leidinyje esą kalbama apie stambaus verslo ir aukščiausių Lietuvos politikų santykius.

„Turiu teisę ir jaučiu pareigą pasakyti žmonėms, kodėl mūsų taip nemėgsta Landsbergiai, konservatoriai ir jiems pataikaujančios partijos, pradedant liberalais, baigiant G. Palucko vadovaujamais socialdemokratais, kurie tapo konservatorių satelitine partija.

Žmonės turi žinoti, kas sieja Landsbergių šeimos verslą, konservatorių partiją su privačiais pensijų fondais; kaip buvo padaryta milžiniška žala valstybei, žmonėms, ekonomikai nesąžiningai vystant šaliai reikalingus strateginius projektus, kaip iš jų vystymo buvo ciniškai pelnomasi, visiškai negalvojant nei apie projektų reikšmę valstybei, nei apie atsakomybę prieš Lietuvos žmones“, – rašo R. Karbauskis.

Savo įraše LVŽS lyderis kaltina politinius oponentus cinišku elgesiu ir kalba apie tą daryti neva leidusius „stogus“.

„Net neabejoju, kad po šio leidinio pasirodymo konservatoriai mus vėl ims kaltinti, kad dirbam ne Lietuvai, tačiau man per šiuos metus kilo taip pat daug klausimų. Pavyzdžiui, o kam gi dirba jie, nes visur, kur jie pasirodydavo, pasibaigdavo nuostoliais, pradedant Mažeikių naftos pardavimu, baigiant SGD projekto įgyvendinimu?

Aš net negalėjau įsivaizduoti, kad tokio masto dalykai dėjosi mūsų valstybėje, kol nepradėjo liudyti D. Grybauskaitės valdomos prezidentūros užtildyti prokurorai. Jie negalėjo apginti Jūsų bei valstybės interesų, nes jiems neleista to padaryti. Jiems neleista tirti, kaip „neliečiamieji“ ir jų statytiniai viena ranka švaistė valstybės milijonus konsultacijoms, perkant orą, o kita – iš esmės tuo pat metu nurėžinėjo pensijas ir kitas žmonių pajamas, kurie turėjo padengti „neliečiamųjų“ padarytus nuostolius“, – apie partijos leidinį kalba R. Karbauskis.

Tęsia seną liniją

Kaip teigia viešųjų ryšių specialistas Arijus Katauskas, tai nėra nauja valstiečių strategija. Kortą „prieš konservatorius“ partija naudojo ir 2016 m. rinkimuose.

„Tai tos pačios linijos tęsimas, kuri jiems kažkada pasirodė visai sėkminga. Jeigu žiūrint į ketverių metų kadenciją per visos informacijos, komunikacijos pusę ta kovos tarp konservatorių ir valstiečių linija visą laiką buvo dominuojanti, kartais nustelbianti faktiškai viską“, – teigė A. Katauskas.

Komunikacijos specialistas pastebi, į šį žaidimą kadencijos metu buvo įsitraukusios abi partijos.

„Šitas žingsnis, turint omeny rinkimų periodą, gali mums atrodyti pakankamai neįprastas, labai agresyvus ir taip toliau, bet palyginus su kitomis šalimis, reikia pripažinti, mūsų politinė kampanija visais laikais buvo labai švelni“, – įžvalgomis dalijosi R. Katauskas.

Pašnekovo teigimu, akivaizdu, kad valstiečiai savo politinę komunikaciją vysto dviemis linijomis – viena jų kalbėti apie savo nuveiktus gerus darbus, ką dažniausiai daro premjeras S. Skvernelis, o kita – pulti konservatorius, ką dažniausiai daro R. Karbauskis.

„Aiškiai taikoma į tuos, kurie nemėgsta konservatorių, tai visai gali pasiteisinti. (…) Jie save pastato kaip tokią alternatyvą konservatoriams – arba mes, arba konservatoriai. Čia gali būti visai įdomus žingsnis. Klausimas – kiek jiems pavyks išplatinti tą informaciją“, – sakė jis.

Kaip rašė 15min.lt, LVŽS žurnalas išleistas 400 tūkst. tiražu, jis taupumo sumetimais spausdintas Latvijoje.

A. Katauskas nesiryžo spręsti, ar tokiam žingsniui LVŽS pasirinko tinkamą laiką. Jo vertinimu, jei žurnalo sklaida pavyktų, žmonėms susipažinti su ten peteikta informacija iki rinkimų pavyktų.

„Ar konservatoriams užteks laiko ir ar jie iš viso imsis žingsnio kažkaip atmušinėti šitą valstiečių ėjimą – velgi klausimas. Galbūt jie turės savo liniją. Jeigu jie norės atsikirsti, bet kokiu atveju laikas tiksi“, – teigė A. Katauskas.

Naujausiuose reitinguose – Verygos ir Skvernelio krytis

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 22–rugsėjo 4 dienomis atliktos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausos duomenimis, lyginant su liepos mėnesio apklausa, labiausiai (10 procentinių punktų) sumažėjo sveikatos apsaugos ministro A. Verygos palaikymas.

Rugpjūčio mėnesio apklausos duomenimis, A. Verygą palankiai vertina 30 proc. apklaustųjų, o neigiamai – 63 proc. respondentų. Politikas patenka tarp dešimties nepalankiausiai vertinamų asmenybių.

Rugpjūčio mėnesį taip pat 4 procentiniais punktais sumažėjo gyventojų, palankiai vertinančių ministrą pirmininką S. Skvernelį. Visgi premjerą ir toliau palankiai vertina didžioji dalis apklaustųjų – 50 respondentų, o nepalankiai – 43 proc. apklausos dalyvių.

Remiantis „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa, pirmoje reitingų lentelės vietoje ir toliau laikosi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Nuo liepos mėnesį atliktos apklausos jų palaikymas sumenko: liepą už šią partiją būtų balsavę 16,1 proc., rugpjūčio mėnesį šis skaičius sumažėjo iki 15,3 proc. respondentų.

Praėjusį mėnesį konservatorius aplenkusi neviršydama paklaidos ribų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dalį rėmėjų taip pat prarado: liepą už šią partiją būtų balsavę 15,6 proc. apklaustųjų, rugpjūčio mėnesio apklausos duomenimis – 13,7 proc.