„Aš dabar ironizuosiu. Aš taip suprantu, kad visos bylos, kurios yra susijusios su dabartine valdžia, yra politinės, o visos bylos, kurios yra inicijuotos prieš kažką kitą – yra jau teisės klausimas“, – „Žinių radijui“ pabrėžė I. Šimonytė, komentuodama valdančiųjų lyderio pareiškimus, kuriuose politikas net užsiminė matąs prasmę kitoms teisėsaugos institucijoms išsiaiškinti, kokiu pagrindu pradėtas FNTT tyrimas.

„Noriu priminti, kad FNTT yra institucija, kuri yra pavaldi Vyriausybei. Aš norėčiau pamatyti būdus, kuriais opozicija galėtų daryti kokią nors įtaką šiai institucijai. Priešingai – aš manau, kad yra labai blogai, kai politikai įsivelia į tokius vertinimus, todėl, kad opozicijai gali kilti klausimas, ar tyrimas bus tikrai atliktas nešališkai, skaidriai ir objektyviai. Turinti mintyje, kad juos atlieka institucijos, kurios taip pat yra pavaldžios Lietuvos Respublikos Vyriausybei“, – teigė opozicijoje esanti Seimo narė.
„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis antradienį žurnalistams kartojo, kad, jo nuomone, FNTT tyrimas dėl greitųjų testų yra politinis užsakymas.

„Ši byla yra politinė. Visiškai aiškiai“, – žurnalistams Seime teigė R. Karbauskis, pridurdamas, kad kitos institucijos galėtų tirti, kas užsakė FNTT šiuo metu atliekamą tyrimą.

„Manau, kad kitos (teisėsaugos institucijos – ELTA) galėtų tirti klausimą, kas užsakė tokį tyrimą“, – sakė valdančiųjų „valstiečių“ lyderis.

FNTT atlieka tyrimą dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo. FNTT duomenimis, pirkimo sutartis sudaryta galimai klastojant dokumentus.

FNTT tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo buvo apklaustas Vyriausybės pirmasis vicekancleris Lukas Savickas. Jis gavo specialiojo liudytojo statusą. Pastarosios savaitės trečiadienį žiniasklaida taip pat pranešė, kad kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas ir premjero patarėjas sveikatos klausimais Jonas Kairys. Specialiojo liudytojo statusas reiškia, kad asmuo gali tapti įtariamuoju.