Aiškėja, kad tai jau trečia parapija, kurios žmonės pasiekė, kad Kanapka būtų išmestas. Vienoje kunigas, anot žmonių, nenorėjo įleisti karsto į bažnyčią, kitoje, esą, išvis atsisakinėjo laidoti velionę, nes ji neturėjo palikusi pinigų.

Prieš mėnesį Skardupių kunigas A. Kanapka neįleido karsto į kapines, nes žmonės norėjo, kad velionę palaidotų kitas dvasininkas. O kunigas A. Kanapka norėjo laidoti pats. Į kapines laidotuvininkai pateko tik patraukę kunigą į šoną.

Vietos žmonės po konflikto pasakojo, kad juos jau seniai skaudina kunigo elgesys – esą jis šaipėsi iš mirusiųjų ir gyvųjų, vadino bedieviais, lygino su šunimis, apstumdė nėščiąją ir reikalavo, kaip žmonėms atrodė, didelių aukų bažnyčiai. Todėl parapijiečiai prašė kunigą pakeisti.

Pats klebonas keisti parapijos neketino. Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvilas, gavęs 276 gyventojų skundą kunigą atleido.

„Atsižvelgiant ne tik į tą laidotuvių istoriją, bet ir truputį ilgėlesnį laiką, manome, kad ir parapijai, ir tam kunigui bus gal geriau, kad jau tokiu būdu bus išspręsta viskas“, – LNK žinioms pasakojo R. Norvilas.

Po atleidimo su kunigu susisiekti nepavyko, vyskupas aiškina, kad A. Kanapka dėl konflikto su gyventojais išgyvena.

„Nereikėtų demonizuoti to kunigo, jis tikrai yra daug gero padaręs, gal charakteris tvirtokas ir ne visiems tai patinka. Šiuo laiku žmonės nori kunigą matyti tokį minkštesnį, malonesnį, kai kas išvis kaip lėlė Kenas, kad būtų kunigas“, – juokavo pašnekovas.

Tai jau trečia parapija, kurioje žmonės vyskupo išprašė atleisti A. Kanapką. Prieš metus kunigą neapsikentusi išprašė Kalvarijos savivaldybės Akmenynų bendruomenė.

„Žinokit, tragedija su tuo kunigu, tiesiogine to žodžio prasme. Numirė moteris kaime, giesmininkams jis pasakė, kad nebus jokių giedojimų, nes ne katalikė moteris. Kaip jinai ne katalikė moteris, visą gyvenimą giedojo bažnyčioje. Išplūdo tiesiog mirusį žmogų. Per kiekvienas mišias sakydavo, kad mes visi ligoniai, visi sergam vėžiu. Va taip ant kaimo žmonių “, – apie kunigą A. Kanapką pasakojo Akmenynų seniūnaitė Rima Brisotienė.

Prieš 15 metų A. Kanapkos atsisakė Vilkaviškio rajono Gražiškių bendruomenė. Tą kartą žmonės piktinosi, kad kunigas neleido karsto įnešti į bažnyčią.

Kur dės iš trečios parapijos išprašytą kunigą vyskupas R. Norvilas sakė nežinantis.

„Kol kas neturiu net jokios idėjos, nežinau, galbūt truputį duosime jam pailsėti ar kitaip dar derinsime“, – teigė jis.

Vardo viešinti nenorėjęs ir konfliktą su kunigu matęs vyras LNK žinioms sakė tikintis, kad tai ne paskutinė šio kunigo parapija. Anot jo, žmonės jį išprašys ir toliau.

„Po tokių iškilusių niuansų toks kunigas turėtų būti pažemintas pareigose“, – kalbėjo vyras.

A. Kanapka naujam kunigui Skardupių parapijos reikalus turi perduoti per mėnesį.

Primename, kad žiniasklaidoje paviešintame vaizdo įraše buvo užfiksuota, kaip velionės artimieji kunigui sako, kad jo laidotuvėse nenori, balsuoja dėl to. O kunigas P. Kanapka ir toliau stovi tarpuvartėje, jam kiek vėliau net pasiūloma pinigų. Bet pinigų jis atsisako, pabrėžia, kad parapijiečių neįžeidinėja, to paties tikisi ir iš jų.

Vieni žmonės bando prasisprausti pro kunigą, kad patektų į kapines, kiti jį bando patraukti į šoną.

Velionės artimieji vargais negalais prisikvietė laidoti kitos parapijos kunigą, bet vietos kunigas pasipriešino.

Vietos laidotuvių organizatoriai sako, kad tai nėra pirmas kartas, kai klebonas neįsileidžia kitų kunigų.