Pasak Prezidentūros, susitikime šalies vadovas su S. Skverneliu planuoja aptarti COVID-19 pandemijos suvaldymo Lietuvoje klausimus, „įskaitant vakcinos įsigijimą“.

Taip pat jis ketina kalbėtis apie biudžeto formavimą, daugiausiai dėmesio skiriant pajamų nelygybės ir socialinės atskirties klausimams, pensijų didinimui kitąmet.

Vyriausybė praėjusią savaitę kreipėsi į prezidentą, prašydama surengti VGT posėdį ir priimti sprendimus, susijusius su bendru Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos vakcinų nuo koronaviruso infekcijos įsigijimu. Taip nuspręsta premjerui ir sveikatos apsaugos ministrui iškėlus abejonių dėl Lietuvos prisiimamų rizikų, taip pat dėl vakcinos kūrėjų reputacijos.

S. Skvernelis pabrėžė, kad specialiosios tarnybos informavo, jog Jungtinės Karalystės ir Švedijos farmacijos įmonė „AstraZeneca“, iš kurios ketinama pirkti produktą, yra sukaukusi įtarimų už galimą kyšininkavimą, taip pat platinusi vaistus, kurie nebuvo veiksmingi, teikusi melagingą kainodarą ir klaidingą informaciją rinkai. Pati bendrovė laikinai sustabdė vakcinos bandymus, nes vienam savanoriui pasireiškė negalavimai.

Tuo metu Prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais ir VGT sekretorius Darius Kuliešius pareiškė, kad siūlymas svarstyti vakcinos įsigijimo klausimus taryboje yra sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos bandymas nusikratyti atsakomybės.