„Europos Komisijoje, jos institucijose net nėra diskusijos (apie galimą nepritarimą LGBTQI – ELTA), nes pirmiausia ES yra vertybių sąjunga, jos pagrindas, stuburas yra vertybės, tokios vertybės kaip žmogaus teisės, kaip teisės viršenybės principas. Apie jas netgi neturėtų būti diskutuojama, ir žmonėms privalo būti užtikrintos jų laisvės ir teisės mūsų bendrijoje, taip pat ir už bendrijos ribų. Dėl to ES investuoja labai daug išteklių ir energijos“, – „Žinių radijui“ teigė V. Sinkevičius.

Eurokomisaras pažymėjo, kad U. Von der Leyen savo pasisakymu perdavė aiškią žinią toms šalims, kuriose vis dar pastebimas LGBTQI bendruomenės diskriminavimas.

„Aš manau, kad prezidentė (U. von der Leyen – ELTA) neįvardijo konkrečiai nė vienos šalies narės, bet tai buvo labai aiškus signalas toms ES narėms, kurios abejoja ES vertybiniu stuburu, ir Europos Komisija, be jokios abejonės, nuosekliai laikysis gindama žmogaus teises ir teisės viršenybės principą, ypač šalyse narėse, ir ieškos būdų, kaip tai padaryti.

(Bus pradėta – ELTA) nuo ataskaitos būtent dėl teisės viršenybės principo, kuris bus įvertintas kiekvienoje šalyje narėje, ir, aišku, atsižvelgiant į galbūt galimus pažeidimus, pradėsime, kaip visuomet, nuo dialogo. Bet Europos Komisija, be jokios abejonės, žiūrės ir kitų galimų veiksmų“, – kalbėjo V. Sinkevičius.