„Prezidentė (Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen – ELTA) pabrėžė, kad mums reikia gilesnės integracijos sveikatos apsaugos klausimais. (...) Dabar svarbiausias atliekamas veiksmas yra vakcinos pirkimas. Komisija veda derybas su 6 įmonėmis. O tikslas labai paprastas – užtikrinti vakciną ES piliečiams, ir kai vakcina bus sukurta ES nupirks jos pakankamą kiekį visiems ES piliečiams ir šalims už ES sienų“, – „Žinių radijui“ teigė eurokomisaras.

Anot V. Sinkevičiaus, jau dabar matyti ženklus finansavimo padidėjimas ES sveikatos apsaugai, kuriuo siekiama užtikrinti didesnę sveikatos apsaugos integraciją tarp šalių narių.

„Kas galėtų būti padaryta daugiau kalbant apie sveikatos apsaugą, tai didesnė integracija. Pirmiausia reikia pasižiūrėti į lėšas ir čia labai aiškiai matyti padidintas lėšų skaičius, finansavimas būtent sveikatos apsaugai. Atsiranda nauja „rescEU“ programa, kuri padėtų reaguoti į naujas krizes sveikatos apsaugos sirtyje, papildomai skiriama 1,7 mlrd. eurų, taip pat iš to paties „rescEU“ (skiriama – ELTA) dar 8 mlrd. eurų.

Tai labai ženklus finansavimo padidėjimas, kuris vėlgi priklausys nuo Vadovų tarybos, nuo jų diskusijos, kaip šie pinigai galėtų būti panaudoti didinant integraciją bendrijos narių sveikatos apsaugos srityje“, – sakė V. Sinkevičius.