Nerodė

Kaip informavo ligoninės vadovas Stasys Skauminas, tyrimas pacientei buvo pakartotas, nes medikams kilo įtarimas dėl moters sveikatos būklės.

„Sekmadienį pacientė pateko į Priėmimo skyrių, covid-19 testas buvo neigiamas. Tada perkėlėme pacientę į Terapinį skyrių.

Pirmadienį medikams kilo įtarimų, kad pacientė serga, todėl buvo nuspręsta tyrimą pakartoti ir antrą kartą jau atėjo teigiamas atsakymas“, – sakė direktorius.

Pacientė buvo išvežta į Kauną.

9 medikai

Ligoninės vadovas informavo, kad šiuo metu nedirba devyni medikai, kurie turėjo kontaktą su sergančiąja. Vis dėlto, ar medikams reikės dviejų savaičių saviizoliacijos, artimiausiu metu nuspręs Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Dabar Nacionalinis visuomenės sveikatos centras renka duomenis apie medicinos personalą, kurie turėjo kontaktą su sergančiąja. Visi medikai, dirbę su minėta paciente, šiuo metu yra namuose. Su paciente sąlytį turėjo daug medikų, nes ji buvo ir Priėmimo, ir Terapiniame skyriuje, jai buvo atlikti keli tyrimai skirtinguose kabinetuose.

NVSC specialistai informuos, kurie medikai turi būti nušalinti nuo darbo – jei tokių medikų bus. Šeimos gydytojas medikams tik su NVSC sprendimu gali išduoti nedarbingumo pažymą“, – sako S. Skauminas.