Pasak A. Bilotaitės, Antikorupcijos komisija turėtų prašyti Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriaus papildomai įvertinti, ar nėra daromas poveikis Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) tyrimui bei jo apimčiai.

„Stebime itin ydingą situaciją, kai aukščiausio rango politikai iš viešų tribūnų kasdien kritikuoja atliekamą tyrimą dėl galimai neskaidraus Vyriausybės rūmuose planuoto, aptarinėto ir koordinuoto greitųjų koronaviruso testų pirkimo už 6 mln. eur. bei reiškia viešą palaikymą asmenims, minimiems tyrime. Toks viešas palaikymas tiems asmenims indikuoja, kad principingi pareigūnai realybėje bei už uždarų kabinetų durų gali patirti milžinišką spaudimą, todėl prašome prokurorų nešališkai įvertinti situaciją“, – į Antikorupcijos komisijos vadovą kreipiasi A. Bilotaitė.

Ikiteisminiame tyrime dėl greitųjų testų Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas buvo apklaustas, jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas. Tame pačiame tyrime specialiojo liudytojo statusas suteiktas ir premjero patarėjui sveikatos klausimais Jonui Kairiui.