Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 3386.

Sergančių žmonių skaičius – 1215.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 87.

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 13.
Pasveikusių žmonių skaičius – 2071.

Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu) – 8089.

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 229.

Įvežtiniai atvejai iš Ispanijos, Latvijos ir Suomijos

Per vakar parą patvirtintas 51 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis. Beveik pusė jų (24) užfiksuoti Vilniaus apskrityje. Kauno apskrityje patvirtinti 9, Šiaulių – 7, Panevėžio – 5, Telšių – 3, Klaipėdos – 2, Tauragės – 1, Alytaus – 1.

Nustatyti trys įvežtinai atvejai. Du nustatyti Vilniaus apskrityje – serga asmenys, grįžę iš Ispanijos ir Latvijos. Dar vienas įvežtinis atvejis užfiksuotas Kaune – užsikrėtęs asmuo, grįžęs iš Suomijos.

Septynių asmenų užsikrėtimo aplinkybės neaiškios

Keturių asmenų Vilniuje ir po vieną Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose užsikrėtimo aplinkybės kol kas neaiškios. Asmenys tyrėsi pajutę simptomų arba profilaktiškai. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad šie žmonės išvykę į užsienį nebuvo, su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo.

Šešiolika asmenų užsikrėtė bendravę su anksčiau užsikrėtusiais

Devyni asmenys užsikrėtė Vilniaus apskrityje. Panevėžio apskrityje tokių užsikrėtusiųjų nustatyta penki. Tai pat po vieną atvejį – Kauno ir Tauragės apskrityse.

Pusė atvejų susiję su židiniais

Kauno apskrityje iš viso – penki atvejai: užsikrėtę du Raseinių policijos komisariato darbuotojai ir trys jų artimieji. Su šiuo protrūkiu iš viso siejama 13 atvejų.

Vienas atvejis nustatytas Klaipėdos apskrityje, serga AB „Klaipėdos energija“ darbuotojas. Su šia įmone siejami 9 atvejai.

Du atvejai, patvirtinti Šiaulių apskrityje, yra susiję su siuvimo įmone. Infekcija nustatyta vienam darbuotojui ir vieno iš darbuotojų šeimos nariui. Su šia įmone siejamų atvejų užfiksuota 39.

Taip pat vienas atvejis Šiauliuose – susirgo vieno prekybos centro darbuotojas. Su šiuo židiniu siejami jau 6 atvejai – dviem darbuotojams ir keturiems jų artimiesiems.

Šiaulių ir Telšių apskrityse patvirtinti trys antriniai atvejai po kontakto su sergančiu asmeniu. Su protrūkiu, susijusiu su šiuo asmeniu, siejami 5 atvejai.

Telšių apskrityje – du antriniai atvejai, susiję su vienos įmonės Klaipėdos regiono darbuotojų išvyka laivu. Su šia išvyka siejama 11 atvejų.

Vilniaus ir Alytaus apskrityse iš viso patvirtinti trys atvejai, siejami su židiniu Vilniaus VGTU bendrabutyje.

Taip pat Vilniaus apskrityje nustatyti du atvejai, susiję su šeimos švente vienoje iš kavinių.

Situacija ugdymo įstaigose

Vilniaus Gabijos progimnazijoje nustatyti šeši atvejai – užsikrėtę vienos klasės mokiniai. Vaikai buvo izoliacijoje nuo tada, kai patvirtintas pirmasis atvejis, – susirgus jų klasės draugui. Iš viso šioje mokykloje jau yra 8 užsikrėtę asmenys.

Du mokiniai užsikrėtė po kontakto šeimoje. Tai – Tauragės Mažeikių r. M. Račkausko gimnazijos mokinys ir Šiaulių apskrities Romuvos progimnazijos mokinys. Per vakar parą patvirtinti atvejai ugdymo įstaigose dažniausiai siejami su anksčiau patvirtintais atvejais ne mokymosi aplinkoje.

Taip pat užsikrėtė Klaipėdos miesto progimnazijos darbuotojas, Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazijos darbuotojas. Šiaulių apskrityje – antrinis atvejis, susijęs su siuvimo įmone, tačiau asmuo dirba V. ir S. Zubovų mokykloje.